Управління соціального захисту населення

У світі 30 липня відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.
26 липня 2023 року головним спеціалістом відділу координації суб’єктів, що надають соціальні послуги управління соціального захисту населення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Лесею ЗАГРАЮК прийнято участь в онлайн засіданні з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, на якому відбувся показ та обговорення фільму «Раби».
Захід організовано кіноклубом Docudays UA при Старокостянтинівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Модератор - Олександр Рябов – психолог КНП Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня, амбасадор проекту «Психічне здоров’я для України» модератор кіноклубу Docudays UA.
До обговоренні фільму були запрошені:
- Філія Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області;
- Філія Державної установи «Центр пробації» у Полтавській області;
- Кам'янець -Польський РС №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області;
- Хмельницький РС №2 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області;
- Хмельницький РС №5 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області;
- Хмельницький РС №7 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області;
- Хмельницький РС №10 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області;
- Шепетівський РВ №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області;
- Оксана Балясна - в.о. начальника відділу безоплатної правової допомоги Старокостянтинівського бюро безоплатної вторинної правової допомоги;
- Катерина Кравченко – практична психологиня, викладачка Приватного вищого навчального закладу «Фінансово-правовий коледж», кризова консультантка, Амбасадор проекту «Психічне здоров’я для України», координаторка волонтерського проєкту Mental Health Support Service for Ukraine.
Метою проведення заходу є – привернення уваги до проблеми торгівлі людьми, сучасного рабства та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, боротьбу із злочинцями та злочинними угрупованнями, що задіяні в цій кримінальній діяльності, наданні підтримки і допомоги потерпілим та профілактичної роботи.
В ході заходу обговорено важливе питання сьогодення – торгівля людьми. На превеликий жаль, але в світі процвітає работоргівля…. І це не згадка про страшний період рабства у прадавні часи, а сьогодні, в ХХІ столітті, коли люди перетворюються на «товар», який можна продавати і купувати, використовувати як завгодно, а потім викидати як непотріб. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства, і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.
Серйозним викликом у питаннях, пов’язаних з торгівлею людьми для України стало повномасштабне вторгнення на територію України рф, яке змусило жінок та дітей покинути країну, чоловіків - втратити роботу та дохід, що є загрозою стати жертвою торгівлі людьми.
За оцінкою Міжнародної організації з міграції, приблизно 300 тисяч громадян України постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. А з грудня 2000 року по червень 2022 року МОМ виявила понад 19 тисяч постраждалих осіб, більшість з яких стали жертвами трудової експлуатації.

Щоб не потрапити до рук злочинців, які торгують людьми, треба слідувати правилам:
нікому, крім офіційних осіб, не давай в руки свої документи;
не сідай в авто з незнайомцями;
інформуй близьких про своє місцеперебування;
не довіряй незнайомим, зокрема жінкам, які також можуть бути залучені до торгівлі людьми;
самостійно сплачуй за всі послуги та оформлюй документи;
укладай контракт про працевлаштування зрозумілою тобі мовою.
На сайті МІНСОЦПОЛІТИКИ є контактні дані, за якими можна звернутись до офіційних структур або спеціалізованих і перевірених громадських організацій у 28 країнах, включаючи Україну.
Ти можеш звернутися на Національну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми за номером 1547 та гарячу лінію екстреної допомоги в усіх країнах ЄС 112.

ЗУПИНИМО ТОРГІВЛЮ ЛЮДЬМИ РАЗОМ!

 
1690540509100

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.