Правова громадська приймальна

На виконання Закону України «Про безоплатну правову допомогу» http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/3460-17 для доступу громадян до безоплатної первинної правової допомоги виконавчим комітетом міської ради у 2011 році створена громадська приймальня при виконавчому комітеті міської ради з надання безоплатної первинної правової допомоги. Організовує свою роботу громадська приймальня відповідно до Порядку роботи громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 21.09.2011 № 3047/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 22.09.2011 за № 1114/19852 http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1114-11.
Громадська приймальня забезпечена необхідним приміщенням, має достатнє матеріально-технічне та методичне забезпечення (збірники з різних галузей законодавства,  методичні посібники, друковані видання юридичного спрямування, зразки процесуальних документів), обладнана комп’ютерною технікою, мережею Інтернет. Громадська приймальня забезпечена достатньою нормативно-правовою базою, необхідною для ефективної роботи по наданню кваліфікованої допомоги громадянам. Зазначену нормативно-правову базу становлять такі періодичні видання, як  «Офіційний вісник», «Систематичне зібрання чинного законодавства України», «Урядовий кур’єр». В листопаді 2014 року оновлена підбірка кодексів (ЦК, СК, ЖК, КЗпП, ЗК, КАС, ЦПК, КУпАП).
Для належного роботи Приймальні зроблено наступне:    
- відповідно до затверджених графіків до роботи в громадській приймальні залучаються працівники усіх структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, у тому числі спеціалісти управління соціального захисту населення, Центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді, юристи комунальних підприємств та інших служб. Спеціалісти надають консультації і роз’яснення з будь-яких правових питань, не обмежуючись лише тією сферою діючого законодавства, з якої спеціалізуються.;
- пропозиції, що надходять від громадян, враховуються під час оцінки виконання посадовими особами  обов’язків та якості надання правової допомоги;
- розроблено Книгу скарг та пропозицій для відслідковування надання правової допомоги удосконалення роботи посадових осіб, що надають консультації.
В громадській приймальні протягом другого півріччя 2014 року надано 22 консультації громадянам.
Громадяни, які звертаються до громадської приймальні, обліковуються в Журналі реєстрації звернень громадян до правової громадської приймальні.
Крім того, для вирішення порушених питань працівники приймальні тісно співпрацюють з органами виконавчої влади, правоохоронними та судовими органами. У разі, коли для вирішення певного питання необхідна допомога цих органів, громадянин, що звернувся за консультацією, направляється до органу, до компетенції якого входить вирішення порушеного питання.
Найактуальнішими питаннями, з якими зверталися громадяни до громадської приймальні протягом другого півріччя 2014 року були: про прийняття та умови відкриття спадщини; укладення договорів купівлі-продажу; стягнення аліментів на утримання дитини; права та обов’язки сторін у виконавчому провадженні; порядок прийняття, переведення та звільнення з роботи; порядок зарахування трудової діяльності до страхового стажу, порядок призначення і виплати пенсій; порядок надання статусу учасника війни; тощо. Водночас надходили питання про порядок поновлення втраченого посвідчення, першочергове надання житлових приміщень та інше.

У зв’язку  із змінами громадська приймальня здійснює свою діяльність за адресою вул. Острозького, 41 в приміщенні виконавчого комітету міської ради безпосередньо в юридично – житловому відділі.
Приймальня працює понеділок з 13-00 до 17-00.
середа з 08.00 до 12.00.
пятниця з 08.00 до 12.00.
Консультації громадянам надаються також і в телефонному режимі     (3-25-23) – юридично – житловий відділ виконавчого комітету міської ради.
Звернення для отримання юридичних консультацій можна надсилати на поштову адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.