Кризовий центр

 

СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ КРИЗОВИЙ ЦЕНТР

АДРЕСА: 31100, м. Старокостянтинів, вул. , тел.

ЕЛЕКТРОННА АДРЕСА: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Директор:

В Кризовому центрі працюють: психолог, юрист, соціальний працівник, спеціаліаліст з розвитку послуг,

бухгалтер.                           

Регламент роботи: з 8.00-18.15, обідня перерва з 12.00 до 13.00 год.

З грудня 2006 року у м.Старокостянтинові функціонує міський Кризовий центр, основною діяльністю якого є надання  практичної, адресної та індивідуальної соціальної допомоги жінкам, які стали жертвами насильства в сім’ї. Центр створений завдяки підтримці Старокостянтинівської міської ради та Українського Фонду Соціальних інвестицій.

 Кризовий центр є структурним підрозділом управління у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету міської ради. Основною метою діяльності центру є впровадження системи соціальних і спеціальних заходів, спрямованих на усунення причин та умов, які сприяють вчиненню насильства в сім’ї та його припинення, яке вже розпочалося, забезпечення задоволення потреб цільової групи у соціальній, психологічній, юридичній допомозі у випадках реальної небезпеки для їх життя та здоров’я.

Основні напрямки діяльності Кризового центру:

  1. Анонімні, індивідуальні консультації для жінок та дітей, які постраждали від насильства.
  2. Адресне скерування жінок, які постраждали від насильства до психотерапевтів, лікарів та правоохоронних органів.
  3. Забезпечення захисту від різних форм насильства.
  4. Психотерапевтична та соціальна робота з клієнтом, членами його сім’ї в плані корекції сімейних стосунків.
  5. Профілактика насильства в сім’ї ( тренінги, семінари,  лекції, групова терапія).
  6. Проведення корекційної  роботи з особами, які вчиняють насильство в сім’ї з метою виправлення агресивної поведінки та припинення насильства в сім’ї.
  7. Надання юридичних послуг з питань захисту прав жінок та дітей постраждалих від домашнього насильства.
  8. Робота з громадськими організаціями, ЗМІ, соціальними службами з метою роз’яснення небезпеки насильства, його витоків, способів попередження насильницької поведінки.
  9. Координація діяльності з метою захисту прав жінок, які зазнали насильства в сім’ї, виявлення випадків насильства та швидкого реагування на них.
  10. Навчання навиків самооборони.
  11. Ведення просвітницької діяльності серед молоді з проблем жіночих прав і запобігання  насильства.

Основним законодавчим підґрунтям для діяльності центру є: Закони України «Про попередження насильства в сім’ї», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства стосовно протидії насильству в сім’ї», Інструкція щодо порядку взаємодії управлінь (відділів) у справах сім’ї, молоді та спорту, служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та відповідних підрозділів органів внутрішніх справах з питань здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї. «Про забезпечення рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків в Україні».

                Центром забезпечується співпраця із соціальними партнерами, а саме: з управлінням у справах сім’ї та молоді, міськрайонним центром зайнятості, управлінням освіти, правоохоронними органами, управлінням праці та соціального захисту населення,  центральною районною лікарнею,  центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Регіональним центром раннього розвитку дитини, службою у справах дітей, громадською організацією Радою жінок.

             Цільовою групою Кризового центру виступають жінки, діти, особи які зазнають насильства в сім’ї, чи по відношенню до яких існує загроза вчинення насильства.

              Основна ціль роботи Кризового центру – оцінка безпеки членів сім’ї, прийняття мір по забезпеченню їх фізичної та психологічної безпеки, нормалізація психологічного стану, забезпечення цільової групи у соціальній, психологічній, юридичній допомозі у випадках реальної небезпеки для їх життя та здоров’я.      

             Але головне, що двері Кризового центру завжди відкриті для тих, хто потребує підтримки, розуміння, чуйного слова і, звичайно реальної допомоги.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.