Головна

"Сімейний затишок дітям сиротам та дітям,  позбавлених батьківського піклування"
На виконання розпорядження міського голови «Про відзначення в місті Дня матері та Міжнародного дня сім ї» від 28.04.2014 року №124/2014  на базі Територіального центру соціального обслуговування центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету міської ради проведено круглий стіл «Сімейний затишок дітям – сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування».
Мета проведення круглого столу – інформування населення про сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, формування банку даних кандидатів у прийомні батьки та батьки-вихователі. Реалізація права кожної дитини, яка втратила батьківське піклування, на виховання у сімейному оточенні.


У круглому столі взяли участь: заступник міського голови Черновський С. Г, директор  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – Чепелюк Н. А, начальник управління соціального захисту населення – Шабельник Н. І, головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Старокостянтинівського міськрайонного центру зайнятості, завідувач відділом  з питань опіки та піклування служби у справах дітей – Білокінна Л. І, головний  спеціаліст  центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді  – Дублянська Л. М., заступники директорів по виховній роботі та психологи навчально – освітніх закладів міста, мама-вихователь дитячого будинку сімейного типу  - Деркач Людмила Володимирівна , прийомна матір – Тупчієнко Марина Валентинівна та  прийомна сім я – Довгаль Петро Миколайович і Довгаль Марія Михайлівна.

В ході круглого столу присутніх було ознайомлено з сімейними формами виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, таких як: усиновлення, опіка (піклування), прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу. Надано інформацію про їх створення, особливості функціонування, вимоги до кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі тощо. Мати – вихователька та прийомні матері  поділилася досвідом виховання дітей, зазначеної категорії.     
23 дітей – сиріт та дітей, позбавлених знайшли свій сімейний затишок у нашому місті. З 2003 року функціонує дитячий будинок сімейного типу Деркачів,  у  2006 р створена прийомна сім я на базі сім ї Фурман А. В, у 2013 році створена прийомна сім я на базі сім ї Тупчієнко М.  та 2014  створена ще одна сім я Довгаль П. М та Довгаль М. М.




Дублянська Л. М
головний спеціаліст психолог відділу соціальної роботи

центру соціальних служб для сім ї, дітей та молоді.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.