Головна

До Дня визволення України від нацистських загарбників, 26 жовтня 2018 року, відбулася церемонія покладання квітів на Меморіальному комплексі. У заході взяли участь делегації виконавчого комітету міської ради, державних установ району, представники трудових колективів, духовенства, громадськості, райміської організації ветеранів війни і праці.

Перший заступник міського голови Володимир Богачук привітав учасників церемонії з важливою датою в нашій історії та висловив переконання у необхідності завжди пам'ятати про тих воїнів, які віддали своє життя за звільнення території України у 1944 році.

Саме 74 роки тому, восени 1944 року, відбулися завершальні бої за звільнення українських земель від нацистських окупантів. Завдяки проведенню Карпатської операції, що розпочалася 9 вересня 1944 року наступом 1-ї Гвардійської армії, 27 жовтня 1944 року було звільнено м. Ужгород, а 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України. 

У вигнанні окупантів, яке розпочалося ще у 1943, брала участь вся Україна: регулярні радянські війська та червоні партизани (разом понад 3 млн. солдат-українців), національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією (близько 100 тис. вояків) та бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну перемогу над Гітлером.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.