Головна

20 лютого 2019 року у Старокостянтинові відбулися меморіальні заходи до Дня Героїв Небесної Сотні. Цей пам'ятний день своїм указом затвердив Президент України Петро Порошенко 11 лютого 2015 року. Відтоді щороку 20 лютого вшановують подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя на Майдані з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Відбулася меморіальна хода від приміщення виконавчого комітету міської ради до панно «Вічно в пам’яті нашій». Старокостянтинівці вшанували Героїв Небесної Сотні та свого земляка Сергія Бондарчука покладанням квітів до панно «Вічно в пам’яті нашій» на території Меморіального комлпексу. По її завершенню відбулася панахида за участю релігійних конфесій міста.

В заході взяли участь керівництво міста, району, представники громадськості, делегації установ, підприємств, організацій, духовенство.

Після покладання в ЗОШ І - ІІІ ст. № 1 відбувся вечір пам’яті «Вони тримають небеса», присвячений Герою України Сергію Бондарчуку, Героям Небесної Сотні та подіям Революції Гідності. 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та полеглих Героїв АТО. 

Музичний супровід заходу здійснили вокалісти та колективи міста.

0013

До участі у заходах в пам'ять про Героїв Небесної Сотні  долучилися родини наших героїв земляків, які віддано захищали Незалежність України та загинули у боях із ворогом під час проведення АТО.

Учнівська молодь міста вшанувала Героїв Небесної Сотні Тихою акцією «Ангели пам’яті». Акція проходить в Україні вже в п’яте і має на меті вшанування пам’яті полеглих на Майдані Незалежності під час подій Революції Гідності 2014 року. Вранці 20 лютого до неї приєднався і Старокостянтинів. Школярі прикрасили територію біля Меморіального комплексу та Панно «Вічної в пам’яті нашій» власноруч виготовленими паперовими ангелами.  
  

  

23 лютого 2019 року в манежі Старокостянтинівської ДЮСШ відбулися легкоатлетичні змагання присвячені пам'яті Героя України, Героя Небесної Сотні Сергія Бондарчука. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять нашого земляка та усіх Героїв Небесної сотні.
У відкритті взяли участь міський голова М. Мельничук, дружина  Героя України С. Бондарчука - заступник міського голови Т. Бондарчук, керівник Хмельницької федерації з легкої атлетики О. Прокопов, депутати міської ради, представники виконавчих органів міської ради, обласного національного олімпійського комітету, учасник майдану, побратим С. Бондарчука Ю. Кравчук, тренерский та викладацький склад спортивної школи міста, юні спортсмени.
Музичний супровід відкриття змагань організував муніципальний духовий оркестр.

  

Загалом у змаганнях взяли участь 16 команд з нашої області та з м. Хмільник Вінницької області. Понад 180 змагань змагалися за призові місця у стрибках в довжину та в висоту, біг на 60 та 800 метрів.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.