Головна

Шановні ветерани!
Дорогі старокостянтинівці!

9 березня 1944 року наше місто і вся Старокостянтинівщина були звільнені від нацистських окупантів. Спливають десятиріччя, але ми завжди з глибокою шаною згадуємо героїв, які ціною власного життя виборювали мир та спокій на Українській землі. Наш древній край, як і вся Україна, зазнали величезних втрат у важкій боротьбі проти ненависного ворога. Чи не кожна родина відчула невгамовний біль утрати близьких. Пам’ять про війну й досі ятрить наші серця. Пом’янімо у скорботному спомині жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ті страшні роки.

У цей день ми вшановуємо пам’ять полеглих, вклоняємось воїнам-визволителям, усім, хто зробив свій внесок у перемогу в Другій світовій війні. Ми пишаємося мужністю, героїзмом, силою духу наших ветеранів, які у ті пекельні роки звільнили рідну землю, а потому відбудували край після руїн і згарищ, плекали наше мирне майбутнє. Ви залишаєтеся для нас прикладом патріотизму та палкої любові до отчого краю.

Гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів є нинішні захисники України. Для них найвищим законом буття залишається захист рідної держави, її свободи і незалежності. Нині Україна, як і в роки Другої світової війни, знову змушена відстоювати свою державність. Святою справою для нас є обов’язок відстояти мир, щоб передати його у спадок нащадкам. Цінуймо мир! Бережімо злагоду в країні! Зміцнюймо єдність! І будьмо певними: ми обов’язково здолаємо агресора, проженемо з рідної землі всякого чужинця, котрий зазіхає на нашу волю і свободу, бо українці – нація вільних, незалежних, відважних патріотів, які до останнього подиху готові захищати Україну.

Шановні захисники, дорогі ветерани, глибока вам вдячність за ваш подвиг заради миру, щастя та благополуччя на рідній землі. Уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав перемогу над ворогом та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн.

Дорогі земляки! Шановні ветерани! Прийміть найщиріші слова привітань із нагоди Дня визволення нашого краю від нацистських окупантів та побажання міцного здоров’я, бадьорості духу, щасливого благополуччя та довгих і мирних років життя. Миру й злагоди усім нам, Божого благословення та ласки кожній родині, кожній громаді, усій Україні!

Слава героям-захисникам рідної землі всіх поколінь!

Слава Україні!

З повагою,
міський голова         Микола МЕЛЬНИЧУК

 

9 березня 2020 року делегація в складі міського голови Миколи Мельничука, секретаря міської ради Олександра Степанишина, першого заступника міського голови Володимира Богачука, радника міського голови Юрія Мудрика поклала квіти до пам'ятників та пам'ятних знаків на території Меморіального комплексу, біля замку князів Острозьких, в районі цукрового заводу з нагоди 76-ї річниці визволення міста Старокостянтинова від нацистських загарбників.

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.