Головна

За інформацією управління охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради основні підготовчі роботи до проведення вакцинації проти COVID-19 уже зроблені. А саме: визначено пункти щеплення, сформовано мобільні бригади й складено списки людей, які першими отримають імунізацію.

"На сьогодні визначено пункти для вакцинації, які будуть діяти в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини. – зазначає начальник управління охорони здоров’я та медичного забезпечення виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради Любов Бондар. - Пункти створено у відповідності до вимог МОЗу. Вони мають три ізольовані зони: для очікування, безпосередньо щеплення й перебування пацієнта після процедури під наглядом лікаря. Також сформовано дві мобільні бригади,  куди входять лікар, дві медичні сестри, реєстратор та водій. Вакцинація буде відбуватися у декілька етапів. В першу чергу вакцинацією будуть охоплені медичні працівники ковідних стаціонарів,  медперсонал екстрених бригад, медичні працівники центру первинної медико-санітарної допомоги, мешканці будинків для людей похилого віку. На другому етапі – люди, які мають високий рівень ризику інфікуватися, зокрема, соціальні працівники, люди старші 80-ти років; на третьому етапі підлягатимуть вакцинації люди які виконують функції з підтримки та безпеки діяльності держави (СБУ, ДСНС та ін.), вчителі; на четвертому – особи старші 60-ти років, дорослі з супутніми захворюваннями; на п’ятому – все населення, яке бажає вакцинуватися."

"Ми виконали все, що від нас вимагалося, ми готуємо до цієї роботи лікарів. Чекаємо тільки вакцину. – зазначає директор центру первинної медико-санітарної допомоги   Анатолій Швець.

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.