Головна

Вакцинація проти COVID-19: все, що потрібно знати | Міністерство оборони  України

Станом на 07.02.2022 року 23491 осіб отримали І та ІІ щеплення, а також 502 бустерну дозу. Першу дозу вакцини отримали – 2205 осіб, з них вакциною AstraZeneka щепилися 1554 осіб, вакциною CoronaVac – 372 осіб, вакциною Pfizer – 358 осіб.  Дві дози протиковідної вакцини отримали 21286 осіб, з них вакциною AstraZeneka щепилися 3571, вакциною CoronaVac – 5471 осіб, вакциною Pfizer – 9338 особа та вакциною Moderna – 2906 осіб. Бустерну дозу отримали 462 осіб вакциною Pfizer,  24 особи вакциною Moderna, 16 осіб вакциною CoronaVac

Щеплення дітям проводиться вакциною Pfizer. Всього отримали щеплення від COVID-19 87 дітей: І дозу отримали  62 дітей, ІІ дози отримали 36 дітей.

Через те, що отримати бустерну дозу рекомендують тільки після 6 місяців від дати другої дози, робити це вже зараз зможуть тільки ті українці, які повністю вакцинувались у червні та  липні 2021 року.

 Наразі вакцина в Центрі ПМСД є, і для першого, і для другого щеплення, а також для введення додаткової і бустерної доз. На минулому тижнi отримали чергову партію вакцини CoronaVac – 1400 доз. Отож усі бажаючі отримати щеплення та захистити себе від COVID-19 можуть звертатися у центри вакцинації та кабінет щеплень.

Додаткова доза – це доза, яку вводять, щоб убезпечити людей, у яких через важкі хвороби дві дози вакцини можуть не дати належного захисту. Для бустерної дози перевагу надаємо м-РНК-вакцинам, тобто Comirnaty від Pfizer або Moderna.

Від початку 2022 року на амбулаторному лікуванні з діагнозом COVID-19  в Старокостянтинівському ЦПМСД перебувало 667 осіб, з них 61 дитина та 44 медичних працівника. Тільки за останній тиждень захворіло 290 осіб, з них 21 дитина та 25 медиків. Звертаємо вашу увагу на те, що вірус має тенденцію до  більш стрімкого розповсюдження та ураження серед дітей та при не правильному лікуванні може привести до рецидивуючих бронхитів, отитів та пневмоній. Отож наголошуємо на тому, щоб батьки ні в якому разі не займалися самолікування дітей у дома, а зверталися до лікаря.

При появі перших симптомів захворювання, щоб уникнути зараження інших людей , котрі вас оточують, звертайтесь телефоном до свого сімейного лікаря, котрий надасть вам консультацію щодо подальшого обстеження та лікування, або безпосередньо  на прийом до чергового лікаря ізолятора, де ви зможете за направленням лікаря пройти обстеження на COVID-19, зробивши ПЦР-тест або експрес-тест. Наразі ЦПМСД забезпечений всім необхідним аби проводити обстеження пацієнтів на COVID-19. Днями отримали чергову партію експрес-тестів в кількості  1000 шт.

Вкотре нагадуємо, що аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил: 

– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

– носіть захисну маску в громадських місцях;

– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.


З повагою, директор А.І.Швець
та медичний персонал КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.