Головна

292399322 418119540352754 4487246379771442739 n

Сьогодні, 28 липня, ми відзначаємо День Української Державності — у День хрещення Київської Русі, у День святого князя Київського Володимира Великого, одного із фундаторів нашої державності, котрий більше тисячі років тому хрестив Київську Русь-Україну у водах древнього Дніпра.

Це свято нагадує нам про більш ніж тисячолітню історію державотворення, про історичний шлях, пройдений нашим народом до заповітної мрії багатьох поколінь українців — створення незалежної, могутньої, високорозвиненої держави. Водночас, це свято — наче місток, який поєднує тисячолітню історію нашої держави із сучасною боротьбою, відстоюванням незалежності не лише наших територій, а й історії, культури, самобутності.

Українська державність — унікальне явище у світовій історії. Крізь тисячоліття ми стверджуємо свою самостійність, свободу та право на самовизначення. Україна — правонаступниця Київської Русі, Української козацької держави, Української Народної Республіки, Західноукраїнської Народної Республіки, Української Держави гетьмана Павла Скоропадського та Карпатської України. Саме це сформувало нас як націю, розвивало українську самосвідомість.

Тисячоліття за нашу державну традицію боролися герої минулого. За тисячолітню незалежність сьогодні борються герої сучасності. Жорстока реальність війни показала всьому світу незламний дух, мужність, хоробрість, міцну віру українського народу та те, як потрібно відвойовувати державність. Славне українство показав усьому світу незламність характеру і силу духу, яка буде прикладом наслідування для багатьох.

Нині в умовах повномасштабної війни з російськими ордами, котрим ми чинимо опір вже сотні років, ми доводимо, що наша держава і наша суверенність — непорушні. Попри силкування знищити наш народ та окупувати нашу землю — Українська держава була, є і буде. Тому цей день є надважливим сьогодні й назавжди. Згадаймо віхи, коли наші предки творили Україну. Тепер — це наша робота.

Бажаємо усім нам передусім Перемоги та миру, єдності духу, нехай демократичні засади, закріплені в Конституції України, та європейські цінності стануть реаліями нашого сьогодення.

День Української Державності — це нагода вкотре заявити на весь світ, що Українська нація — єдина, а її територія – неподільна.

Слава Україні!

З повагою
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.