Головна

001

Уже другий рік поспіль Старокостянтинів відзначає свою річницю без гучних і велелюдних святкувань. Усі думки і прагнення містян,  як і усіх громадян нашої держави, зосереджені навколо прийдешньої Перемоги, боротьби за неї і допомоги нашому війську та оборонцям.

Тому 16 вересня усі заходи, приурочені даті заснування Старокостянтинова,  несли камерно-стриману атмосферу. Головні урочистості відбулися у залі Центральної публічної бібліотеки за участі міського та обласного керівництва і представників громади, яких відзначили грамотами і подяками.

Під час зібрання старокостянтинівців і гостей міста привітав міський голова Микола Мельничук: «У важкі часи для нашої громади та України загалом, коли ми втрачаємо наших Героїв і захоплюємося звитягою тих, хто б’ється на передовій, маємо дійсно надалі розбудовувати наше місто й успішно тримати громаду. Тому, відзначаючи сьогодні 814-ту річницю Старокостянтинова із гіркотою і болем у душі, ми все-таки звеличуємо наше місто і прагнемо, щоб кожного обійшла стороною біда, і ми зустріли Перемогу разом. Адже усі маємо стати на захист нашої країни, нашого міста, об’єднатися, уникати чвар, бути сильними, єдиними, непереможними. Зичу усім нам добра, здоров’я, божого благословіння, а місту — розбудови і розквіту! На підтвердження цього додам ще одну приємну новину: найближчим часом відкриється нове виробництво, яке забезпечить приблизно 500 робочих місць. Місто розвивається і буде розвиватися із подальшими напрацюваннями. Зі святом вас, старокостянтинівці і наші гості!»

На урочистості завітав і перший заступник начальника Хмельницької ОВА Cергій Тюрін і звернувся до містян із такими словами: «Для мене честь сьогодні бути серед вас, дорогі старокостянтинівці, та висловити вдячність і повагу кожному мешканцю громади. Тут живуть незламні люди, які, незважаючи на постійні обстріли міста, що почались ще з 24 лютого 2022 року, залишились на своїй землі і кожного дня продовжують боротьбу проти ворога. Це місто наших славних воїнів, які майстерно відправляють в пекло рашистів та наносять їм максимальної шкоди кожного дня. Також це місто, яке є одним із найпотужніших економічних центрів області, — наголосив посадовець, звертаючись до містян. — Дякую кожному, хто докладає зусиль, аби це місто і далі розквітало, а також віддаю шану тим, хто пішов на захист рідної землі. Низько схиляю голову перед тими, хто не повернувся додому».

Принагідно, Сергій Тюрін вручив подяку «За незламність» для жителів громади Старокостянтинова та подякував усім мешканцям за сумлінне служіння на користь для рідного міста.

За дорученням начальника Хмельницької РВА Анатолія Катеренчука, участь в урочистих заходах з нагоди Дня міста взяв перший заступник Віктор Паламарчук. Він привітав старокостянтинівців від імені керівництва районної віськової адміністрації: «Шановні жителі славного міста Старокостянтинів! Дозвольте мені від імені очільника району привітати вас із вашим святом.Безсумнівно,  для кожного з вас- це найкраще місце на землі. Хтось здійснив тут свою найзаповітнішу мрію, хтось закохався та створив сім'ю, хтось досягнув неймовірного успіху в своїй сфері, когось привела сюди доля. Але усіх вас об'єднує одне- любов до рідного краю. Старокостянтинів має чим пишатись, однак усі здобутки та  надбання вашого славного міста — це ваша щоденна, важка, клопітка праця. Ви першими прийняли на себе удар під час повномаштабного вторгнення, і, на жаль, далі потерпаєте від постійних ворожих обстрілів. Тож сьогодні, хочеться вам побажати міцного здоров'я, наснаги, мирного неба та незламної віри в нашу Перемогу!».

Відповідно до розпорядження міського голови за вірність військовій присязі, особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України  та з нагоди відзначення 814-ї річниці  
заснування міста Старокостянтинова Грамотою виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради нагородили військовослужбовців Старокостянтинівського гарнізону. 

Відповідно до розпорядження міського голови за високий професіоналізм і відданість справі, зразкове виконання службових обов’язків, вагомі заслуги у професійній і громадській діяльності, активну життєву позицію та з нагоди відзначення 814-ї річниці заснування міста Старокостянтинова Грамотою виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради нагородили представників різних сфер життєзабезпечення Старокостянтинівської міської територіальної громади.

У свою чергу, присутній на урочистостях депутат обласної ради Сергій Слюсарчук разом із міським головою Миколою Мельничуком вручили Подяки Хмельницької обласної ради управлінцям, лікарям, освітянам громади — за активну громадську позицію в умовах воєнного стану, вагомий внесок у наближення Перемоги, участь у національному відродженні України, утвердження її незалежності, сумлінну працю, спрямовану на розвиток територіальної громади, та з нагоди 814-ї річниці заснування міста Старокостянтинова.

  

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

001

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.