Головна

Із великим сумом повідомляємо про смерть Почесного громадянина міста Старокостянтинів, генерала внутрішньої служби та радника Міністерства внутрішніх справ України Василишина Андрія Володимировича, який пішов з життя 12 жовтня 2023 року у віці 90 років.

Андрій Володимирович народився 24 квітня 1933 року в селі Веснянка Старокостянтинівського району Хмельницької області у родині колгоспників. Фахову освіту спочатку здобув у Київській спеціальній середній школі міліції МВС СРСР, Київській вищій школі МВС, згодом — у Київському університеті імені Тараса Шевченка на юридичному факультеті.

Пана Василишина із упевненістю можна назвати справжньою легендою нашої правоохоронної системи — перший Міністр внутрішніх справ незалежної України, радник МВС та президент секції Міжнародної поліцейської асоціації, генерал внутрішньої служби України – генерал армії, заслужений юрист України. Незважаючи уже на свій поважний вік, Андрій Володимирович продовжував опікуватися молодими правоохоронцями і передавати їм свій безцінний досвід.

Про таких людей кажуть, що визначними вони не стають, а народжуються. Та Андрій Володимирович Василишин, перш ніж досягти таких висот і дістатись до зірок генерала, пройшов досить тернистий шлях. На його долю випало нелегке завдання, адже саме Андрію Володимировичу довелося очолювати міліцейське відомство у найскладніший для України час — період розпаду Радянського Союзу та створення незалежної України. Саме тоді багаторічний досвід, мужність і неабияка мудрість цієї людини дозволили уникнути масових заворушень та кровопролиття.

Історія його життя – це повість про те, якою сильною й незламною може бути людина, яка виростає з народу, вірно служить йому і назавжди пов’язана з ним своїми помислами та ділами.

За безпосереднім керівництвом Андрія Володимировича створено Національне бюро Інтерполу України, Служба міжнародних зв’язків, ГУБОЗ, Національний музей «Чорнобиль», Управління внутрішньої безпеки, Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків та інші.

Він залишиться у наших серцях та пам’яті чудовою людиною, професіоналом і  визначною постаттю сьогодення. Депутатський корпус та виконавчий комітет Старокостянтинівської міської ради, особисто міський голова Микола МЕЛЬНИЧУК висловлюють глибоке співчуття рідним і близьким покійного з приводу непоправної втрати. Поділяємо ваше горе та біль утрати. Світла йому пам’ять та вічний спокій.

vasilishin 1

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.