Головна

DSC 0420

13 жовтня у мистецькій залі центральної публічної бібліотеки відбулася перша персональна виставка художниці Євгенії Бойчук під промовистою назвою «Шлях авангарду». Євгенія — місцева молода мисткиня. Народилася 2005 року в с. Веснянка, Хмельницької обл. Випускниця мистецької школи «Художня школа» (викладач — Микола Хіцінський).

Картини Євгенії Бойчук написані за принципом надреального мистецтва, себто сюрреалізму. Це течія, яка належить до авангардного напрямку малярства, що виник у світовому мистецтві на межі XIX–XX сторіч та був скерований на руйнування традиційних художніх форм і законів. Термін «авангард» нині стає синонімом усьому, що розмиває кордони традицій і вилучається із системи. Філософія авангарду, що яскраво продемонструвала Євгенія у своїх роботах, це певне зіткнення, войовничість, утопізм, безкомпромісність та революційність у художніх образах. Очевидним залишається те, що функція мистецтва пройшла величезну трансформацію від відображення реалістичності через вираження внутрішнього світу художника до того, щоб вразити глядача/реципієнта.

DSC 0360

DSC 0341

Експозиція «Шлях авангарду» вражає із першого погляду — чи то  радикальним та дещо агресивним підходом до творчості, чи то строкатістю і  провокативністю, чи то естетикою «потворного», що змушує відвідувачів замислитися над неоднозначністю визначення естетики як чогось хрестоматійно «прекрасного».

DSC 0461

Незважаючи на «бунтівну» тематику виставки, атмосфера заходу була напрочуд щирою та зворушливо-емоційною. Підтримати Євгенію завітала її мама, її учитель із художньої школи, знані митці нашої громади, зокрема Віктор Кошуба, який модерував подію, керівництво управління культурної політики і ресурсів виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, а також юні учні мистецької школи «Художня школа».

Мисткиня зазначила, що експозиція налічує 37 картин і розташована за певним задумом, виставку ж кожен охочий зможе відвідати ще до 20 жовтня.

DSC 0448

DSC 0486

DSC 0432

DSC 0438

DSC 0395

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.