Головна

Шановні старокостянтинівці!

Трагічною сторінкою у життя мільйонів українців увірвався недільний ранок 1941 року – розпочалася війна. Жахлива, кровопролитна, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

Лише тепер, коли Україна знову змушена виборювати незалежність і волю, коли знову протистоїть зовнішньому агресору, – лише тепер можемо уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю поколінь, яким судилося спізнати жахіття Другої світової.

Тому в День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто поліг на полях битв, кого замучили у концтаборах, кого розстріляли у в’язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною і мирною. Виявивши небачений героїзм та єднання у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг, наші співвітчизники здобули для людства мир і зберегли для нащадків Батьківщину.

Ми, українці, роковини тих подій зустрічаємо зі зброєю в руках. І знову ми боронимо наше невід’ємне право жити вільно на рідній землі та відстоюємо європейські цінності. Подвиг ветеранів додає нам сил та наснаги у нинішній боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет України.

Ми господарі у своєму отчому краї, правда за нами – тож ми здобудемо перемогу в ім’я європейського майбутнього рідної держави і тепер! Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності. Українські воїни продемонстрували усьому світу, що здатні захистити країну, зберегти життя мирних громадян.

Дорогі земляки! Ми маємо святий обов’язок – зберегти мир, волю, життя. Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми усвідомлюємо, що агресора можна зупинити спільними зусиллями. Ми знаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Все це робить нас сильнішими. Наша пам’ять – запорука неминучості нашої перемоги нині.

У День скорботи, – пам’ятаємо, сумуємо, молимося, віримо…

З повагою,
міський голова                                                                     Микола МЕЛЬНИЧУК

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.