Головна

В умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для допомоги малозабезпеченим родинам в оплаті житлово-комунальних послуг програма житлових субсидій  залишається головним механізмом соціального захисту населення.

За інформацією управління соціального захисту населення у зв'язку  із утворенням Старокостянтинівської міської територіальної громади у 2020-2021 опалювальному сезоні чисельність одержувачів субсидій значно збільшилася. До порівняння: в січні 2020 року 4 854 домогосподарств отримували субсидію на загальну суму 7 320 894 грн. у січні 2021 року 6 408 оформили субсидію на загальну суму 15 490 204 грн.

В цілому в Україні 95% коштів на оплату житлово-комунальних послуг субсидіанти отримують у готівковій формі й самостійно оплачують житлово-комунальні послуги. Середній розмір житлової субсидії становить 2200 грн на домогосподарство. Подати документи на призначення житлової субсидії можливо у 3 способи: особисто звернутися до управління соціального захисту населення із необхідними документами, відправити їх поштою або ж скористатися електронним сервісом Міністерства соціальної політики https://subsidii.mlsp.gov.ua/. Система взаємодії в електронному вигляді при оформленні житлової субсидії дає можливість кожному громадянину України подати документи і отримати субсидію, не відвідуючи органу соціального захисту населення. Дізнатися розмір субсидії можна он-лайн  перейшовши за адресою subsidii.ioc.gov.ua.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.