Головна

До  уваги мешканців громади!

З настанням  весняно-літнього періоду  починається  активний  ріст деревних рослин, трав’яного покриву,  чагарників. З метою підтримання благоустрою територіальної громади   працівники  комунальних  підприємств Старокостянтинівської міської територіальної громади неодноразово проводять  скошування трави, бур’янів та прибирання територій парків, скверів, місць громадського відпочинку, узбіч     доріг, зелених зон, прибудинкових територій. 

Закликаємо  керівників установ, підприємств, організацій, власників та орендарів об’єктів торгівлі, інших нежитлових приміщень,  мешканців територіальної громади провести скошування трави, вирізати самосійну поросль дерев та чагарників на територіях  підприємств, установ, організацій, приватних земельних ділянках та прилеглих територіях.  

Інформуємо, що згідно з вимогами Правил благоустрою територій  населених пунктів Старокостянтинівської міської територіальної громади благоустрій присадибної ділянки та прилеглої до присадибної ділянки території здійснюється власником або користувачем цієї ділянки, зокрема – регулярне знищення бур’янів, скошування трави заввишки більше ніж 10 см, видалення чагарників.

Кожен мешканець зобов’язаний упорядковувати прилеглу до його домоволодіння територію: скошувати бур’ян, не допускати засміченості, розростання самосійної порослі дерев, не допускати складування будівельних матеріалів та сміття.                                                                                        

Разом з тим, власник або користувач присадибної ділянки може на умовах договору, укладеного з комунальними підприємствами Старокостянтинівської міської ради, забезпечувати належне утримання території загального користування, прилеглої до  його присадибної ділянки.                                           

На жаль, не всі наші співгромадяни розуміють те, що не можна виносити сміття до проїжджої частини       вулиць та берегів  річок, не можна закидати контейнери для твердих побутових відходів продуктами городництва, залишками  рослинності чи картонними коробками. Потрібно шанобливіше ставитися до стану своїх дворів, прибудинкових територій, під’їздів, парків та скверів.                                                                                                  

Нагадуємо, що    за порушення державних стандартів норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, Правил благоустрою територій  населених пунктів Старокостянтинівської міської територіальної громади   передбачена  адміністративна  відповідальність за статтею 152 Кодексу   України  про  адміністративні  порушення.

Давайте пам’ятати, що закон зобов’язує нас спільно дбати про порядок і чистоту в населених пунктах,  бути просто свідомими громадянами і дбайливими жителями своєї громади.                                                                                        

Не залишайтесь байдужими до наших з Вами спільних проблем!                         

Тоді ми зробимо територію нашої громади чистою, охайною, привабливою!

 vuakpernoglsh.jpg

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.