Головна

Так, станом на 13.11.2023 р. кількість осіб, які захворіли на грип,  ГРВІ та з підозрою на  Covid-19 склала 288 осіб, в тому числі:

  • Діти — 164 особи (переважно діти віком 5-14 років — 95 осіб);
  • Дорослі — 124 особи.

Кількість осіб, які наразі перебувають на амбулаторному лікуванні (тобто, лікуються вдома під постійним наглядом сімейного лікаря)  з підтвердженим діагнозом Covid-19 - 13 осіб. Серед хворих з діагнозом Covid-19 дітей немає. Пацієнтів з тяжким перебігом захворювання лікарі ЦПМСД направляють на лікування в стаціонар під цілодобовий нагляд медпрацівників.

Для встановлення діагнозу Covid-19 медичні працівники центру ПМСД використовують експрес-тести. Так листопад було використано 418 тестів, 31 з яких виявилися позитивними. Від початку року було проведено 4 834 швидких тести, 234 з них виявилися позитивними та підтвердили діагноз Covid-19.

Таким чином бачимо, що Covid-19 перейшов в стан сезонних інфекційних захворювань на рівні з ГРВІ та грипом.

Наразі вакцина від Covid-19 в КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» тимчасово відсутня, проте невдовзі очікуємо надходження вакцини. Якщо ви бажаєте отримати щеплення слід звернутися до свого сімейного лікаря, лікар зафіксує вас у відповідному списку і при отриманні вакцини вас запросять для проведення щеплення. Нагадуємо, що вакцинація проти Covid-19 є безкоштовною.

Якщо у вас з`явилися прояви вірусного захворювання — не зволікайте та не займайтеся самолікуванням, звертайтеся до свого сімейного лікаря.

 Аби уникнути захворювання дотримуйтеся основних правил: 

  • ретельно мийте та дезінфікуйте руки;
  • не допускайте переохолоджень;
  • вживайте продукти, що містять вітаміни (Найбільше вітамінів міститься в темно-зелених, жовтих і червоних овочах і фруктах);
  • уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції;

Бережіть себе та своїх рідних!

Медичний колектив КНП Старокостянтинівський ЦПМСД

З повагою, директор Швець А.І.

   та медичний колектив КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД»

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.