Головна

659fec8855d13

ДПС у черговий раз звертає увагу, що законність здійснення діяльності з перевезення пасажирів, зокрема таксі, постійно аналізується податковою службою. Протидія нелегальному ринку надання оплатних послуг з перевезення пасажирів та приховування результатів діяльності в пріоритеті задач податкової служби.

ДПС наголошує, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.

Також слід зазначити, що лише за рахунок максимально ефективної кампанії з припинення ведення господарської діяльності незареєстрованими суб’єктами господарювання може бути досягнуто значний економічний ефект, створено належні та рівні конкурентні умови для легального бізнесу та забезпечено належні надходження до бюджету.

Окремо звертаємо увагу платників податків щодо необхідності дотримання вимог Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов’язково застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахунків в салоні автотранспортного засобу надавати споживачам послуг відповідні розрахункові документи.

Так, лише з початку січня 2024 року ДПС здійснено контрольно-перевірочні заходи щодо суб’єктів господарювання та фізичних осіб, які надавали послуги з перевезення пасажирів за допомогою таксі, за результатами яких встановлено факти здійснення господарської діяльності без державної реєстрації фізичними особами, без отримання відповідної ліцензії, та відповідно проведення розрахунків без застосування РРО/ПРРО.

Зазначена інформація розміщена на сайтах територіальних органів ДПС за посиланнями:

https://kyivobl.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/744532.html;

https://kr.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/741531.html;

https://ck.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/741388.html;

https://zt.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/739851.html;

https://poltava.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/742475.html  та оновлюється по мірі вжиття заходів.

За результатами перевірок на порушників складено протоколи про адміністративні правопорушення на підставі статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Враховуючи викладене, з метою попередження настання негативних наслідків у майбутньому Державна податкова служба України наголошує на необхідності неухильного дотримання вимог чинного законодавства України.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.