Головна

крути1

29 січня в Україні — День пам’яті Героїв Крут. Ми згадуємо юнаків, які стали справжніми Героями не лише свого часу, а й літопису української історії боротьби за незалежність держави. Бій під Крутами – це символ патріотизму, відданості і любові до України! Цьогоріч минає вже 106-а річниця подвигу українських студентів, які героїчно полягли в нерівному бою на Чернігівщині, щоб зупинити наступ більшовицьких військ на столицю молодої України. Трагедія під Крутами знайшла палкий відгук у серцях свідомих громадян України і далеко за її межами.

Наші українські юнаки загинули і власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію визвольних змагань нашого народу. Ця героїчна і водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомленням права жити на власній землі та святим обов’язком охороняти її.

Нині, уже в ХХІ столітті, ми знову змушені захищати нашу державу. І вже не сотні, а тисячі сильних духом молодих хлопців і дівчат захищають цілісність і незалежність нашої держави, проявляючи відвагу, героїзм, жертовність і демонструючи незламність духу, виборюють майбутнє, про яке мріяли цілі покоління українських патріотів. Через століття нескорений дух, патріотизм і любов до України передались сучасним захисникам рідної землі.

Слава борцям та низький уклін! Схилімо в цей день наші голови в глибокій пошані перед світлою пам’яттю загиблих. Вони назавжди залишаться Героями та взірцем палкої любові до Батьківщини. Пам’ятаймо подвиги героїв нашого народу, які захищали і захищають Українську державу.

Нехай же День пам’яті героїв Крут несе світло майбутнім поколінням та слугує прикладом глибокої любові і жертовності заради вільного майбутнього українців. Схилімо голови в глибокій скорботі та пошані перед світлою пам’яттю загиблих молодих патріотів.

Вічна слава борцям та низький уклін!

Пам’ятаємо наших Героїв!

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.