РС ГУ ДСНС

 Старокостянтинівський РС ГУ ДСНС України у Хмельницькій області провело масовий захід у таборі «Калинівкв»


23 червня у дитячому оздоровчому таборі «Калинівка» Старокостянтинівського району рятувальники спільно із громадською організацією «Особистість плюс» провели масштабну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Свято розпочалось з проведення спортивно-розважальних змагань між загонами табору. Учасників розділили на дві команди «Вогню» та «Води». Діти брали участь у різноманітних конкурсах, під час яких змагались у вправності одягати захисний одяг, рятувати потерпілого з води, влучно подавати воду та інших. Особливу цікавість у підлітків викликала вправа у подоланні крутосхилої переправи за допомогою туристичного спорядження. Кожен з учасників намагався якнайкраще показати свої вміння у практичних вправах. В наполегливій боротьбі перемогу здобула команда «Вогню».

Діти мали нагоду ознайомитись з нелегкою професією рятувальника, сучасними засобами порятунку людей та правилами поводження під час відпочинку на озерах та річках. Усі охочі поплавали на надувних човнах під пильним наглядом рятувальників.
Вогнеборці продемонстрували дітям можливості аварійно-рятувальної техніки та спеціального обладнання, яке знаходиться в них на озброєнні, а також розповіли основні правила безпечної поведінки під час літніх канікул.
Всім учасникам заходу співробітники ДСНС вручили тематичні листівки та пам’ятки попереджувального характеру.

Керівництво району, адміністрація табору подякували рятувальникам за змістовне та якісне проведення громадської акції. А діти ще тривалий час жваво обговорювали побачене, деякі навіть цікавились, як їм найскоріше стати рятувальниками.

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.