Рішення ради
УКРАЇНА
СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКА МІСЬКА РАДА ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
П'ЯТНАДЦЯТА СЕСІЯ
ШОСТОГО СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я
від «16» грудня 2011р. № 15 м. Старокостянтинів
 
 
Заслухавши інформацію завідувача відділу з питань фізичної культури і спорту виконавчого комітету міської ради Сторожука І.В. щодо виконання міської програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки, керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міської ради

вирішила:

1.    Інформацію завідувача відділу з питань фізичної культури і спорту виконавчого комітету міської ради Сторожука І.В. щодо виконання міської програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки взяти до відома.
2.    Відділу з питань фізичної культури і спорту виконавчого комітету міської ради (Сторожук І.В.) розробити та подати на затвердження сесії міської ради проект цільової Комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в м.Старокостянтинів на 2012-2016 роки.
3.    Контроль за виконанням даного рішення покласти на керуючого справами виконавчого комітету міської ради Янзюк В.М. та  постійну комісію міської ради з питань освіти, молодіжної політики, культури, фізичної культури та спорту (голова комісії -Лактіонов О.Д.).
 
 

Міський голова Микола Мельничук

 

Інформація щодо виконання міської програми розвитку
фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки

 

На виконання рішення 14 сесії міської ради №15 від 06.04.2007 року відділ з питань фізичної культури і спорту надає інформацію про виконання міської програми розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки.
Програмою визначені напрямки роботи а саме:
-    Фізичне виховання, фізкультурно-оздоровча і спортивна робота  в навчальних закладах;
-    Спорт для всіх за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення;
-    Фізкультурно-оздоровча діяльність у виробничій сфері;
-    Фізкультурно-оздоровча та реабілітаційна робота серед інвалідів;
-    Розвиток олімпійського, параолімпійського, дефолімпійського та не олімпійського спорту( дитячий спорт, дитячо-юнацький спорт, резервний спорт,спорт вищих досягнень, спорт ветеранів);
-    Система забезпечення розвитку фізичної культури і спорту( нормативно-правове забезпечення, кадрове забезпечення, матеріально-технічне забезпечення, медичне забезпечення, інформативно-пропагандистське забезпечення).
У напрямку фізичне виховання, фізкультурно-оздоровча і спортивна робота в навчальних закладах на протязі  звітного періоду  проводилась наступна робота:
Спільно з управлінням освіти, відділом у справах сім’ї та молоді, відділом з питань фізичної культури та спорту проводились спортивні змагання до Дня захисту дітей, Місячник молодіжного руху, до Дня фізичної культури та спорту, до Дня Перемоги, до Дня Незалежності, до Дня міста, а саме: змагання з міні-футболу, волейболу, веселі старти.
Разом з вчителями фізичного виховання на базі ЗНЗ №3 проводився  Олімпійський урок. Тренерами-викладачами серед учнів проводиться пропаганда фізичної культури і спорту та здорового способу життя.
        Змагання “Старти надій” зі спортивно-масового заходу серед учнівської молоді  перетворився на обов’язкові змагання, які йдуть в залік спартакіади міста серед загальноосвітніх навчальних закладів.
В навчальних закладах запроваджена система контролю за станом фізичного розвитку та здоров’я, через запровадження «Паспорту здоров’я» .
У всіх загальноосвітніх навчальних закладах міста був введений третій урок фізкультури на тиждень, в молодших класах усіх шкіл.
В місті запровадились спортивно-масові змагання “Біла тура”, ”Юні козаки Поділля”, змагання допризовної молоді до Дня захистника Вітчизни, змагання зі спортивного туризму, щорічно проводиться спартакіада школярів серед загальноосвітніх навчальних закладів, переможці міских змагань представляють честь міста в обласних змаганнях.
Запроваджена система організації шкільної та позашкільної фізкультурно-оздоровчої спортивної роботи: працюють спортивні клуби зі спортивних танців - “Твіст”, з тхеквондо, художньої гімнастики, футболу; секції боксу, панкратіону, біскетболу; групи з початкової підготовки ДЮСШ проводяться на спортивних базах загальноосвітніх шкіл.
Відділення з видів спорту, які культивуються ДЮСШ охопили загальноосвітні школи, які віддалені від центру міста (№6, №7, ЗОШ №3).
Діти із малозабезпечених сімей займаються фізичною культурою та спортом на загальних умовах, багато з них навчаються в дитячо-юнацькій спортивній школі. Відділом у справах сім’ї та молоді виконавчого комітету кожен рік здійснюється оздоровлення таких дітей на пільгових умовах.
У напрямку Спорт для всіх за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення проводилась наступна робота: міський Цент «Спорт для всіх» в місті не функціонує. Але населення все більше займається фізичною культурою. Приватні підприємці відкрили тренажерні зали  в яких займаються усі верстви населення.
У напрямку Фізкультурно-оздоровча діяльність у виробничій сфері проводилась наступна робота: робота по відновленню та введенню посад  організаторів фізкультурно-оздоровчої роботи на підприємствах проводилась недостатньо – на  підприємствах таких посад введено не було, тільки на організації РЕСу працює спортінструктор на громадських засадах. Але робітники підприємств займаються спортивно-оздоровчою діяльністью, оздоровчо-спортивним туризмом. Відновлена спартакіада міста серед працівників освіти, колективи  РЕМу, ЗБШ, В\Ч приймають участь в місцевих змаганнях, працівники РЕСу приймають участь в обласній галузевій спартакіаді, працівники ЗБШ приймали участь в галузевих  змаганнях.
У напрямку Фізкультурно-оздоровча та реабілітаційна робота серед інвалідів проводилась наступна робота:  напрямку  фізкультурно-оздоровча, реабілітаційна та спортивна діяльність серед інвалідів робота не проводиться на низькому рівні . В місті не створений структурний підрозділ обласного центру “Інваспорт”.  На базі дитячого садочку Калинонька  функціонує Цент реабілітації дітей-інвалідів, з якими займається спеціаліст з реабілітації.
У напрямку розвиток олімпійського, параолімпійського, дефолімпійського та не олімпійського спорту (дитячий спорт, дитячо-юнацький спорт, резервний спорт, спорт вищих досягнень, спорт ветеранів) проводилась наступна робота:
В дитячих садочках проводяться заняття з фізичної культури, які проводяться вихователями та спеціалістами зі спорту.
В місті функціонує  ДЮСШ  де є 5 відділення з видів спорту: легка атлетика;         волейбол; футбол;  шахи, важка атлетика.   
В ДЮСШ займається 530 учнів, які займаються в групах:
На балансі Старокостянтинівської ДЮСШ знаходиться: стадіон «Центральний», легкоатлетичний манеж, шаховий клуб, тренерські кімнати, дитячі роздягальні, душова кімната. На даний час триває реконструкція стадіону, яка розпочалася восени 2008 року.
Річний план роботи спортивної школи складений за розділами, в яких заплановані заходи з усіх аспектів навчально-виховного процесу, а саме: організаційна робота, навчальна робота, фізкультурно-масова і спортивна робота, навчально-методична робота, виховна робота, робота з батьками вихованців, лікарський контроль, фінансова-господарська діяльність, внутрішній контроль. План роботи схвалюється на засіданні педагогічної ради у серпні-вересні кожного року.
Вихованці ДЮСШ брали активну участь в змаганнях різного рівня: обласній Спартакіаді серед ДЮСШ системи освіти та Спартакіаді області серед школярів, чемпіонатах і першостях області, першостях України, міжобласних та міжнародних турнірах, першості України серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів, обласному фестивалі на призи клубу «Шкіряний м’яч», дитячо-юнацькій футбольній лізі, Європейському юнацькому фестивалі з легкої атлетики, І-х  юнацьких Олімпійських іграх в Сінгапурі. Також проводились відкриті першості ДЮСШ і міста, матчеві зустрічі та турніри. 
Членом збірної команди України з легкої атлетики є Черниш Віктор, в резерв збірної команди України входить Шпітько Артем.
В збірну команду Хмельницької області з легкої атлетики  серед дорослих входять Черниш Віктор та Швець Тетяна.
В склад збірної команди області з легкої атлетики серед юнаків входять: Черниш Віктор, Кравчук Василь, Петелін Сергій, Ручківська Наталія, Антонюк Катерина, Горбов Максим.
Збірні команди міста приймали участь в комплексній спартакіаді школярів області, в  молодіжних іграх, чемпіонатах та першостях області, чемпіонатах та першостях України. Участь забезпечувалась за рахунок відділу з питань фізичної культури та спорту, а також управління освіти та спонсорської допомоги.
Система підготовки збірних команд міста і кандидатів в збірну команду області удосконалюється так як існує постійний календарний план спортивних заходів і змагання проводяться згідно цього плану, що дає можливість максимально ефективно підготуватись до основних змагань.
Удосконалена робота по підготовці спортивного резерву, все більше вихованців ДЮСШ продовжують займатися спортом у вищих навчальних закладах.
Для створення належних умов спортсменам-кандидатам збірної команди області проводяться навчально-тренувальні збори, забезпечення максимальної участі в змаганнях усіх рівнів. Тренера, крім тренерів з футболу, мають нормальні умови для проведення навчально-тренувального процесу. Переможцям Міжнародних змагань та тренерам підготувавши переможців надавались премії за особливі здобутки у сфері фізичної культури і спорту.
В місті працюють спортивні клуби з шахів, зі спортивного танцю, чотири футбольні клуби, рукопашного бою, волейболу, федерація з тхеквондо та спортивного більярду
В засобах масової інформації широко висвітлюються усі змагання та заходи місцевого, обласного та Всеукраїнського рівнів.
Ветерани спорту приймають активну участь в спортивному житті міста приймаючи участь в міських змаганнях з волейболу, футболу, міні-футболу., приймають участь в товариських зустрічах.
У напрямку фізичне Система забезпечення розвитку фізичної культури і спорту (нормативно-правове забезпечення, кадрове забезпечення, матеріально-технічне забезпечення, медичне забезпечення, інформативно-пропагандистське забезпечення) проводилась наступна робота:
Протягом звітного періоду розроблялись та затверджувались в установленому порядку календарні плани заходів, положення спортивних змагань, навчально-тренувальних зборів. А також плани заходів присвячених Дню Незалежності, Дню Перемоги, Дню Міста, Дню фізичної культури та спорту.
Вчителі фізичної культури проходять атестацію згідно графіка затвердженого управлінням освіти, директор ДЮСШ у 2010 році брав участь у курсах підвищення кваліфікації керівних та педагогічних кадрів освіти при Центральному інституті післядипломної педагогічної освіти АПН України (І, ІІ етапи), тренери – викладачі ДЮСШ підвищують  кваліфікацію на семінарах, участі у різних формах методичної роботи, шляхом самоосвіти.
  Вихованці ДЮСШ після закінчення школи продовжують  навчання в ВУЗах фізкультурної спрямованості. На даний час в ДЮСШ працюють 2 вихованці школи, які є тренерами з легкої атлетики.
Фінансовим управлінням виконавчого комітету проводилось фінансування в достатньому обсязі для підготовки та участі збірних команд міста в чемпіонатах та першостях області (протягом 2007 р – 96000грн., 2008 р .- 106500 грн.,2009р -63500грн. 2010 р.-93300 грн. 2011 р .–121600 грн.).
Були залучені спонсорські кошти для забезпечення участі команд міста в змаганнях, придбані спортивного інвентаря.
За звітний період не було допущено, приватизації підприємств і організацій, припинення діяльності фізкультурно-спортивних об’єктів.
У напрямку інформаційне забезпечення проводилось повне інформування мешканців міста про участь спортсменів нашого міста в змаганнях Всеукраїнського, обласного, місцевого рівня в місцевій газеті та радіо.
 В місті збільшилась кількість жителів, які займаються фізкультурно-оздоровчою та спортивною діяльністью, що є великим позитивом і сприяє агітації здоровому способу життя серед населення міста
-    В цілому міська програма розвитку фізичної культури і спорту на 2007-2011 роки в виконувалась на належному рівні, виконувались усі напрямки місцевої програми за винятком  напрямку фізкультурно-оздоровча, реабілітаційна та спортивна діяльність серед інвалідів та спорт для всіх за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення.
 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.