Проєкти рішень виконкому
П'ятниця, 19 липня 2024 16:10

Про роботу юридичного відділу виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради за І півріччя 2024 року

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Заслухавши начальника юридичного відділу виконавчого комітету міської ради Олександра КНИША, керуючись статтею 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

Інформацію про роботу юридичного відділу виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради за І півріччя 2024 року взяти до відома.

Міський голова                                                                       Микола МЕЛЬНИЧУК

 

 

Інформація про роботу юридичного відділу виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради за І півріччя 2024 року

У своїй діяльності юридичний відділ виконавчого комітету міської ради (далі - відділ) керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, постановами Кабінету Міністрів України, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та іншими нормативно-правовими актами.

Основним завданням відділу є правове забезпечення діяльності міського голови, Старокостянтинівської міської ради та її виконавчого комітету, а також структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.

За І півріччя 2024 року відділом було проведено таку роботу:

1. Претензійно-позовна робота

У період з 01 січня 2024 року юридичним відділом здійснювалось розгляд заяв, звернень, скарг, що подавались суб’єктами звернення, у порядку, визначеному Законом України «Про звернення громадян».

За вказаний період юридичним відділом опрацьовано 34 звернень. Посадовими особами відділу щоденно надаються усні консультації громадянам щодо норм діючого законодавства в тих чи інших сферах їх застосування.

З метою реалізації одного із видів державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок  їх  реалізації, відновлення  у  випадку  їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади,  органів  місцевого  самоврядування,  посадових і службових осіб при виконавчому комітеті міської ради, здійснює свою діяльність громадська приймальня з надання безоплатної первинної правової інформації.

Для вирішення порушених питань працівники приймальні тісно співпрацюють з органами виконавчої влади, правоохоронними та судовими органами.  У разі, коли для вирішення певного питання необхідна допомога цих органів, громадянин, що звернувся за консультацією, направляється до органу, до компетенції якого входить вирішення порушеного питання.

Найактуальнішими питаннями, з якими зверталися громадяни до громадської приймальні,  були: порядок та підстави взяття на квартирний облік

при виконавчому комітеті міської ради; про затвердження рішення по житлових питаннях та видачу ордеру на службове житло; про внесення змін в квартирно-облікову справу та включення в списки осіб на отримання житла в першочерговому порядку; про розподіл квартирної черги; про вирішення питання щодо реєстрації місця проживання тощо.

2. Розгляд справ про адміністративні правопорушення

За вказаний період юридичним відділом забезпечено роботу адміністративної комісії при виконавчому комітеті Старокостянтинівської міської ради щодо розгляду 6 протоколів про адміністративні правопорушення, що передбачені такими статтями:

стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою

2

населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів» - 2 протоколів;

частина  друга статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами» - 1 протоколів;

частина друга статті 104 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Потрава посівів, зіпсуття або знищення зібраного врожаю сільськогосподарських культур, пошкодження насаджень колективних сільськогосподарських підприємств, інших державних і громадських чи фермерських господарств.»

3. Організація та проведення засідань громадської комісії з житлових питань, що створена для попереднього вирішення житлових питань мешканців громади

Проведено 14 засідань громадської комісії з житлових питань. Попередньо розглянуті заяви громадян щодо взяття на квартирний облік, зняття з квартирного обліку, затвердження рішення керівництва та житлових комісій підприємств установ, організацій щодо взяття, зняття громадян з квартирного обліку та за вирішення інших питань, які пов’язані з житловими правами громадян.

4. Організація та проведення засідань комісії з розподілу гуманітарної допомоги.

За вказаний період юридичним відділом проведено 3 засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги.

Відділом систематично ведеться робота в таких напрямках: визнання спадщини відумерлою; участь у роботі комісій виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, у тимчасових робочих групах, у сесіях міської ради, засіданнях виконавчого комітету міської ради; виїзди з обстеження майна, територій, житлових умов; зведення та контроль стану квартирного обліку при виконавчому комітеті Старокостянтинівської міської ради.

В.о. начальника юридичного відділу

виконавчого комітету міської ради                                                   Юлія НУЦАЛЬ

Прочитано 30 разів

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.