Головна

03 червня 2016 року у м. Старокостянтинові відбулись урочисті заходи з нагоди святкування 50-річчя створення 7-ї бригади тактичної авіації ім. П. Франка.
На території військової частини о 9.00, за участю командування частини, міського голови Миколи Мельничука, керівництва області, району, представників командування Повітряних Сил Збройних сил України, відбулось урочисте шикування військовослужбовців та вручення їм заохочувальних нагород.Після оголошення наказів про заохочення особового складу відбулося урочисте відкриттям пам’ятної стели літаку-бомбардувальнику Су-24М з бортовим номером "27", який у серпні 2014 року під час виконання бойового завдання у районі проведення АТО був збитий російсько-терористичними військами ракетою СЗРГК "Панцир-С1". Льотчик підполковник запасу Андрій Антонов і штурман майор Олександр Карачов тоді успішно катапультувалися.Саме їм було доручено відкрити стелу пам’яті про їхній літак.
Згодом відбувся урочистий марш військовослужбовців від території частини по вул. Миру до пам’ятника-стели "Батьківщина- синам своїм крилатим" (літак МІГ-19), де відбулась панахида за військовослужбовцями-авіаторами, що загинули протягом часу існування військової частини в результаті авіакатастроф та інших нещасних випадків. Панахиду за загиблими провели отець Степан УПЦ (КП) та військовий капелан, отець Юрій УГКЦ.Чотири командира бригади – нині діючий полковник Микола Коваленко та його попередники полковники Віктор Томілін, Віктор Левков та Сергій Близнюк вшанували пам'ять загиблих льотчиків покладанням гірлянди до підніжжя стели.
З нагоди 50-річного ювілею бригади тактичної авіації у 42-му Гарнізонному будинку офіцерів відбувся святковий концерт та відзначення кращих військовослужбовців 7-ї бригади грамотами і подяками Міністерства Оборони України. З привітанням на адресу бригади виступив міський голова Микола Мельничук. Він відзначив неоціненний внесок старокостянтинівських авіаторів у зміцнення обороноздатності держави та у захист України від російсько-терористичної агресії, який вони зробили за останні 2 роки. Як завжди, неперевершену концертну програму представили солісти,виконавці, творчі колективи 42 Гарнізонного будинку офіцерів та творчої сотні «Рух до перемоги».

 

  

 

  

 


   

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.