Головна

24 червня 2016 року в актовій залі ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся урочистий захід – мистецько-просвітницький лекторій з нагоди 20-ї річниці прийняття Конституції України, організований та проведений відділами культури, туризму та охорони культурної спадщини та з питань внутрішньої політики виконавчого комітету міської ради.
У залі зібрались працівники установ та організацій міста, представники виконкому, громадськість.
Заступник міського голови Тетяна Бондарчук від імені Миколи Мельничука, виконавчого комітету міської ради привітала учасників заходу з 20-ю річницею Конституції України.
Спершу присутні дізнались про діяльність засновника конституційного процесу на Українських теренах , поборника самостійності України гетьмана Пилипа Орлика та про його конституцію 1710 року. Про це розповіла заступник міського голови Тетяна Бондарчук.
У майстерному виконанні Діани Клепацької прозвучав актуальний у наш час вірш про Пилипа Орлика.
Учасники заходу стали свідками виступів-презентацій: вчителя історії та правознавства ЗОШ І-ІІІ ст. №8 Оксани Цісар на тему «Конституційний процес в незалежній Україні (1990 – 2014 роки)» (про важкий шлях прийняття Основного закону нашої держави та зміни, що вносились до Конституції України з 2004 по 2014 роки), завідувача відділу з питань внутрішньої політики виконавчого комітету міської ради Ігоря Цісарука - «Децентралізація – важлива складова конституційної реформи» та адвоката Віталія Кравчука - «Зміни до Конституції України в частині правосуддя». Останні 2 виступи стосувались сучасної конституційної реформи, спрямованої на модернізацію системи державного управління, місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою та правосуддя у відповідності до стандартів Європейського Союзу.
Мистецька частина заходу була представила патріотичними піснями про нашу Батьківщину - Україну у виконанні юних талантів: Поліни Зарічної, Лізи Вознюк, Вадима Маєвського. Організовано виставку правознавчої літератури.
Під час проведення урочистостей радник-помічник міського голови Юрій Мудрик вручив Почесну грамоту Міністерства освіти і науки України автору методики раннього розвитку дитини, нашому земляку, Ліщуку Василю Савовичу з нагоди 80-річного ювілею талановитого педагога.
Ведучою лекторію була режисер-постановник міського будинку культури Діана Клепацька.

 


 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.