Головна

28 07 2021 пеньки 1

Жителі села Пеньки Старокостянтинівської міської територіальної громади відзначили День села.

28 липня поблизу сільського будинку культури зібралась дружня пеньківська родина. Цьогоріч День села Пеньки вперше відбувається у складі Старокостянтинівської міської територіальної громади. Привітати мешканців села зі святом завітали заступник міського голови Олег Борикін, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Наталія Шабельник, радник міського голови Георгій Мудрик. Радо зустрічав гостей староста Пеньківського старостинського округу Володимир Коцюк.

Заступник міського голови Олег Борикін від імені міського голови Миколи Мельничука привітав жителів села Пеньки, побажав усім міцного здоров’я, миру, злагоди та благополуччя, а селу – розвитку та процвітання. Запевнив присутніх в тому, що міська рада прикладатиме максимум зусиль, щоб село розвивалося, а добробут його мешканців покращувався. З вітальним словом також виступив радник міського голови Георгій Мудрик, для якого особливо почесно бути присутнім на заході, адже Пеньки - його рідне село.

Село Пеньки красиве та мальовниче, проте справжня його окраса - це люди - скромні та працьовиті. І саме в День села організатори свята теплими словами зверталися до односельчан, як до членів однієї великої та дружньої родини. Відзначили старожилів, а їх у Пеньках чимало (95 років виповнюється Мандебурі Олені, 94 роки Гурській Софії, 93 - Михальчишину Івану та Баб'юк Неонілі, 92 - Франчук Галині, Репюк Євгенії, Білокур Антоніні, 91 - Теслюк Вірі, 90 - Шинкарук Євгенії), вшанували їх славні трудові шляхи та життєву мудрість. Також в ході заходу вшанували ветеранів праці. Теплі слова вдячності пролунали на адресу комбайнера Захарко Василя, тракториста Володимира Поліщука, ветеранів праці, що трудилися на різних роботах - Мелькумової Тамари, Шинкарук Євгенії, Франчук Ганни, Мандебури Олени, Захарко Софії, Пукальського Дмитра. Не оминули увагою і воїнів-інтернаціоналістів: Коваленка Віктора, Осташевського Андрія, Мандебуру Івана, Гавриловського Олександра. З особливою шаною та повагою згадали земляка,  що загинув в зоні АТО, старшого лейтенанта Збройних Сил України Василя Кашлакова. Присутні схилили голови та вшанували світлу пам'ять про нього хвилиною мовчання.

Працівники художньої самодіяльності сільського будинку культури підготували для односельців чудову концертну програму за участі муніципального духового оркестру міського будинку культури.

Гарна погода, батути для дітей, торгівля солодощами та сувенірами додавали святкового настрою.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Наталія Шабельник висловила вдячність організаторам заходу. Наголосила: "Бережімо й надалі славні традиції та звичаї нашого села, не цураймося його свят та буднів, примножуймо його здобутки на радість дітям та онукам, бо село – це криниця нашого родоводу."

28 07 2021 пеньки 9

28 07 2021 пеньки 6

28 07 2021 пеньки 11

28 07 2021 пеньки 4

28 07 2021 пеньки 12

28 07 2021 пеньки 14

28 07 2021 пеньки 8

28 07 2021 пеньки 13

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.