Головна

DSC 0842

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек, 28 вересня, у мистецькій залі Центральної публічної бібліотеки за круглим столом зібралися бібліотечні працівники Старокостянтинівщини. Із вітальним словом з нагоди професійного свята до своїх колег звернулася керуючий справами виконавчого комітету міської ради Наталія Шабельник, яка також передала вітання від міського голови Миколи Мельничука і вручила Подяки виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради. Пані Наталія зазначила, що робота бібліотекаря має споконвічну традиція збирача і зберігача духовно-культурної спадщини людства, цей фах був пошанований упродовж сторіч і донині лишається справжньою професією за покликанням. Наразі старокостянтинівські бібліотекарі активно долучаються до усіх культурно-мистецьких заходів громади і принагідно допомагають в їх організації і старостинським округам. За це вам, мої любі, безмежна вдячність і повага, — підсумувала керуючий справами.  

DSC 0844

Відповідно до розпорядження міського голови за сумлінну працю, високу професійну майстерність і відданість справі, вагомі творчі здобутки та з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Подяку виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради отримали:

  • Ольга КРИКУН — бібліотекар Решнівецької сільської бібліотеки — філії комунального закладу культури «Централізована бібліотечна система»;
  • Тетяна ПОЛІЩУК — бібліотекар міської бібліотеки для дорослих — філії комунального закладу культури «Централізована бібліотечна система»;
  • Марія СОЛОВЕЙ — завідувач відділом упорядкування, збереження бібліотечних фондів та організації каталогів комунального закладу культури «Централізована бібліотечна система»;
  • Людмила ЦИМБАЛЮК — бібліотекар Баглаївської сільської бібліотеки — філії комунального закладу культури «Централізована бібліотечна система».

DSC 0859

DSC 0853

DSC 0864

DSC 0869

Також подяки біблотекарям вручили:  начальник управління культурної політики та ресурсів Олександр Афанасьєв і в. о. директора КЗК «Централізована бібліотечна система» Старокостянтинівської міської ради Лілія Суходольська.

DSC 0872

DSC 0880

DSC 0925

DSC 0928

DSC 0943

Усі присутні стали глядачами коротких відеороликів, які вийшли у межах етнопроєкту «Спадок». Зокрема, ми дізналися й оновили у пам’яті здається ще зовсім недавні звичаї випікання короваю, співання купальських пісень, зберігання краму у домашніх скринях, приготування українських страв у печі тощо.

DSC 0897

DSC 0906

DSC 0911

DSC 0921

DSC 0923

Захід завершився чаюванням і подальшим обміном досвідом, думками та пропозиціями, але вже у більш камерній і дружній атмосфері.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.