Головна
У Старокостянтинові відбувся адвокаційний захід в рамках реалізації проєкту «Впровадження програм для кривдників, як частини роботи з домашнім насильством, з метою посилення захисту жінок та дівчат».
Захід був організований Старокостянтинівською міською радою спільно з ГО «Інститут психосоматики та травматерапії», у партнерстві з БО «Благодійний Фонд «Рокада», за технічної підтримки ООН Жінки в Україні та за фінансування Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги ООН (WPHF).
Цей проєкт наразі реалізовується у 9 областях України та місті Києві. Для подальшого ефективного його впровадження на Хмельничинні були залучені представники обласних департаментів, Хмельницької обласної прокуратури, правоохоронних органів, філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області, служби у справах дітей, обласного центру соціальних служб, сектору безоплатної правничої допомоги, громадських організацій, зокрема, органів місцевого самоврядування, служб та установ.
Проведення такого адвокаційного заходу мало на меті сприяти посиленню спроможності та ролі громад Хмельничинни у розбудові стійких механізмів захисту та надання допомоги постраждалим особам, покращення координації та міжвідомчої взаємодії суб’єктів на місцевому рівні, притягнення кривдників до відповідальності, через направлення таких осіб на проходження програм для кривдників.
Учасники обговорили ключові аспекти програми для кривдників — що є одним із ключових елементів у комплексній роботі з домашнім насильством. Такі програми не лише допомагають у запобіганні повторних актів насильства, але й сприяють реабілітації кривдників, надаючи їм можливість змінити свою поведінку, навчитися контролювати свої емоції та будувати здорові стосунки.
Заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів Старокостянтинівської міської ради Ольга ТРОЯН у своїй промові підкреслила, що у Старокостянтинові розпочали впроваджувати корекційні програми для кривдників, ще з 2010 року, протягом всього часу було докладено багато зусиль, щоб програма працювала на належному рівні, щоб була чітка координація суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, розроблено інструменти для ефективного впровадження такої програми.
Двадцять українських спеціалістів та спеціалісток проходять нині інтенсивний тренінг від Європейської мережі по роботі з кривдниками (WWP EN), серед них 2 фахівця Старокостянтинівської міської територіальної громади.
Такі спеціалісти вкрай потрібні для роботи на місцях. Вже незабаром національні тренери проведуть серію тренінгів з підготовки фахівців для роботи в громадах Хмельницької області. За ініціативи Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА Хмельничинна отримає кваліфікованих тренерів, які розпочнуть роботу з кривдниками.
Висловлюємо щиру вдячність усім учасникам за плідну дискусію та конструктивний діалог. Переконані, що спільними зусиллями ми зможемо досягти значних результатів у реалізації програми для кривдників.
 
kr1 1
 
kr1 4  kr1 2
  
kr1 7
  
kr1 5
 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.