Головна

В складних економічних умовах, що існують на даний час в країні, заборгованість населення за комунальні послуги зростає. Не виключення і наше місто.
Станом на 01.05.2021 р. населення міста заборгувало нашому підприємству за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення 2,9 млн. грн.. , що унеможливлює вчасну оплату спожитої нашим підприємством електроенергії, закупівлю матеріалів, та виплату заробітної плати працівникам.


Відповідно до ст..8, ст..26 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги» виконавець комунальної послуги має право припинити/зупинити надання комунальних послуг у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі в порядку і строки, встановлені законом та договором.
Наше підприємство завжди йде назустріч споживачам. Якщо з якихось причин утворилась заборгованість – можна і треба заключати договір реструктуризації на зручний для абонента термін, який може складати до 36 місяців.
Але серед загального числа боржників існує категорія злісних неплатників, які роками не оплачують надані послуги, ігнорують попередження, не йдуть на контакт з представниками підприємства, не з’являються до суду. До цього часу, КП «Водоканал» не мало технічної можливості відключити від водопостачання та водовідведення таких споживачів, оскільки вони не допускали наших працівників у свої помешкання.
В квітні місяці 2021 року наше підприємство для боротьби із злісними неплатниками придбало обладнання для обмеження каналізування помешкань CНОР-2008, яке дозволяє здійснювати тампонування випусків каналізації в багатоквартирних будинках, не потрапляючи в помешкання.


Вартість робіт, пов’язаних з обмеженням та повторним відновленням послуг водовідведення споживачам складає 2699,48 грн. з ПДВ.Про відключення злісних неплатників від централізованого водовідведення буде заздалегідь письмово повідомлено.

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.