Головна

Найменування організатора громадського обговорення – Старокостянтинівська міська рада.

Мета: врахування думки жителів Волице-Керекешинсько старостинського округу Старокостянтинівської міської територіальної громади щодо реорганізації Волице - Керекешинської загальноосвітньої школи І ступеня Старокостянтинівської міської ради шляхом приєднання до Бутовецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Старокостянтинівської міської ради.

Відповідно до пункту 30 частини 1 статті 26, статті 60 Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»:

  1. Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).
  1. Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.
  1. Розвиток мережі комунальних початкових шкіл, гімназій забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.
  1. У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

       Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проекту, відповідного рішення засновника.

  1. Згідно з Конституцією України (ст. 143):

«Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції».

  1. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

(ст. 26):

«Реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради».

  1. Закон України «Про освіту» набрав чинності 28 вересня 2017 року. Згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом. Таким чином установчі документи, зокрема статути закладів загальної середньої освіти, мають бути переоформлені до 28 вересня 2022 року.
  1. Проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, провівши засідання робочої групи управління освіти виносимо на громадське обговорення  питання реорганізації Волице - Керекешинської загальноосвітньої школи І ступеня Старокостянтинівської міської ради шляхом приєднання до Бутовецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Старокостянтинівської міської ради.

Запрошуємо Вас долучитися до громадського обговорення щодо реорганізації вищезазначених закладів освіти.

  1. Формат проведення громадського обговорення: у зв’язку з продовженням карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 31100, вул. Ессенська, 2 , блок,5, м. Старокостянтинів, (управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради).  Також із дотриманням усіх заходів безпеки: публічне громадське обговорення передбачатиме проведення на базі ЗЗСО громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами ЗЗСО.

До участі в обговоренні запрошуються мешканці Старокостянтиніської міської територіальної громади у терміни з 24 червня 2021 року по 07 липня 2021 року.

  1. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:  31100, вул. Ессенська, 2 , блок,5, м. Старокостянтинів, (управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради), електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. 
  1. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення ЯНЗЮК Валентина Миколаївна – заступник начальника управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, тел. (03854) 49901.

         12. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті управління освіти виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради. 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.