Головна

668fe3d25fdd7

Головне управління ДПС у Хмельницькій області нагадує, що несплата податків у встановлені строки спричиняє податковий борг. 

Наявність податкового боргу є загальнодержавною проблемою, так як ненадходження коштів до бюджету в запланованих обсягах з причини виникнення податкового боргу безпосередньо впливає на видатки бюджету в частині фінансування державних програм соціально-економічного розвитку, особливо сьогодні в період воєнного стану. 

При виникненні у фізичної особи – суб’єкта підприємницької діяльності, самозайнятої особи чи громадянина, податкового боргу, згідно з вимогами ст. 59, 89 Податкового кодексу України, контролюючими органами формується та вручається такому платникові податків податкова вимога та його майно передається у податкову заставу.  

У разі непогашення податкового боргу самостійно впродовж 30 днів з дня, коли податкова вимога вручена або вважається такою, що вручена платникові податків, контролюючий орган звертається до суду щодо стягнення податкового боргу з платника. Після прийняття судом рішення про стягнення з боржника податкового боргу, стягнення здійснюється державною виконавчою службою відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».  

Окремо наголошуємо щодо погашення податкового боргу в розмірі 3060 грн., оскільки податкова вимога не надсилається. Тому, громадяни, платники податків повинні самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів, в т.ч. за допомогою Електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua/), не накопичувати податкові борги. 

Податківці закликають платників своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки і збори до бюджетів.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.