Головна

Сонячним і по-весняному привітним видався день, коли у Старокостянтинові відзначали 71 –у річницю визволення міста.

У виконанні муніципального духового оркестру звучали мелодії великої вітчизняної, до Братської могили та Вічного вогню йшла громадськість міста й району, ветерани, військові. Від трудових колективів, представників влади, учнів як дань пам'яті та шани визволителям лягли вінки та квіти до Вічного Вогню.

Сьогодні як ніколи сумно і тривожно звучить для кожного українця слово війна. І пам'ять про тих, хто приніс на нашу землю мир, житиме у людських серцях вічно. Про це у своєму виступі на мітингу наголосив міський голова Микола Мельничук: « Сьогодні на долю нашого народу випало неймовірне випробування, ми переживамо найскладніші части в історії незалежної України, і лише власною волею, патріотизмом, любовю до свого народу та своєї землі зможемо здолати агресора. А пам'ять про наших батьків, дідів, їхню непохитну мужність навіки оселилася у наших серцях». Міський голова побажав міцного здоров'я ветеранам, які серед нас і закликав схилити голову перед загиблими.

Хвилиною мовчання вшанували память воїнів-визволителів міста Старокостянтинова та жителів міста і району, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни.

Пам'ять визволителів міста Старокостянтинова, які покояться в братській могилі біля гарнізонного будинку офіцерів, вшанували О.Д. Степанишин, секретарь міської ради, М.І.Ракітін , член президії ради райміської організації ветеранів, учні навчальних закладів І.І.Гаєвська та В.О. Назарук.

Слово на мітингу мав голова райміської організації ветеранів Лєпьохін Євген Павлович. З хвилюванням розповідав він про те, як на цій землі здобували мир. Як ворог ніс розруху і біду, як відважно захищали цю землю люди різних національностей. Вони були єдині у прагненні миру.

Євген Павлович щиро бажав здоров'я шанованим учасникам бойових дій, сивочолим ветеранам, визволителям, ряди яких з роками дуже поріділи. А всім присутнім бажав здоров'я та мирного неба на рідній землі.

Про те, як військовослужбовці гарнізону захищають Україну на сході держави розповів у своєму виступі командир військової частини А-4009, учасник бойових дій в зоні АТО – Ігор Миколайович Міхалечко.

Листи воїнів Великої вітчизняної, передаючи з рук в руки, читали учні шкіл міста. Ці слова з далеких тривожних років відгукуються у наших серцях до сьогодні. Бо і нині наші матері чекають синів із війни...

Зворушливими і піднесеними були виступи вокального ансамблю «Глорія», народного аматорського хору «Доброслав».

А закінчився мітинг спільним виконанням Гімну України. Поминальну панахиду за загиблими провели священнослужителі різних релігійних конфесій міста.

 

Ірина Сапчук

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.