Головна

14 травня 2015 року Старокостянтинів радо та гостинно зустрів представників Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, на чолі головою Хмельницького РВ АМУ Василем Сидором. На початку для шановних  гостей проведено екскурсію по нашому місту, під час якої було продемонстровано новий об’єкт промисловості. Гості також відвідали замок князів Острозьких, де мали змогу ознайомитись з історією Старокостянтинова,  оглядаючи експонати музею, древні мури і вежу замку.
Згодом в приміщенні Старокостянтинівської  гімназії ім. Героя України Сергія Михайловича Бондарчука відбулось чергове засідання Хмельницької регіональної дорадчої ради Асоціації міст України З вітальними словами до учасників ради звернулись: міський голова Микола Мельничук, перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський, міський голова м. Славути Василь Сидор.
Головною темою цього засідання стало виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» на території Хмельницької області.
Так, у своєму виступі міський голова Микола Мельничук зазначив що процес реформування місцевого самоврядування за стандартами держав Євросоюзу, зокрема Польщі, розпочався, є незворотнім і сприятиме встановленню європейських  стандартів життя в Україні та на Хмельниччині, зокрема.
Про здобутки а також   проблеми і труднощі, які виникли на шляху втіленні у життя цього закону на Хмельниччині доповів перший заступник голови Хмельницької обласної ради Адамський В.Р.   Зокрема, він повідомив про попередні наміри створення нових територіальних громад в 20-и районах Хмельницької області. Наголосив на тому, що нові укрупнені громади стануть економічно потужнішими та самодостатніми у забезпеченні своєї життєдіяльності.
Про досвід роботи територіальних громад селища ст. Дунаївці з питань об’єднання громад розповів селищний голова Анатолій Кухаренко.

Ішим важливим питанням, яке розглядалось на засіданні регіональної дорадчої ради, стало питання діяльності органів місцевого самоврядування щодо енергозбереження в містах, селищах та селах Хмельницької області. Своїм досвідом з цього питання, зокрема, щодо поширення використання у  комунальному господарстві твердопаливних котлів, поділились міський голова м. Старокостянтинова Микола Мельничук, міський голова м. Кам’янця-Подільського  Михайло Сімашкевич та міський голова м. Славути Сидор В.Б.
На засіданні Хмельницької регіональної дорадчої ради Асоціації міст України було розглянуто також надзвичайно актуальне сьогодні питання соціального захисту вимушених переселенців з АРК Крим, Донецької та Луганської областей.  З доповіддю «Про роботу обласного регіонального штабу з питань соціального забезпечення переселених осіб . Захист населення від наслідків надзвичайних ситуацій та військових дій. Роль і завдання громад з цих питань». виступив начальник Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Болібрух Б.В.
За результатами засідання було прийнято відповідні рішення.

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.