Головна

11 10 2021 ЦПМСД

Адміністрація КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» інформує, що станом на 01.11.2021 року від короновірусної інфекції амбулаторно під наглядом сімейного лікаря та медичної сестри лікується 190 осіб, в тому числі 3 дитини. Нажаль, 139 пацієнтів з коронавірусною хворобою не щеплені.

За останній тиждень діагностовано 107 нових випадків захворювання на Covid-19. Для підтвердження діагнозу використовуються Експрес-тести (за тиждень проведено 147 досліджень, з них 55 позитивних) та ПЛР тести (за тиждень - 76 досліджень, з них 36 позитивних). Вкотре  нагадуємо, що всі хворі з підвищеною температурою тіла та ознаками респіраторних захворювань повинні одразу звертатися в ізолятор до того лікаря, який там приймає, не залежно від того, з яким лікарем підписано декларацію. В свою чергу лікар, що проводить огляд, в залежності від стану важкості,  вирішує як саме буде лікуватися пацієнт – амбулаторно, під наглядом сімейного лікаря чи в стаціонарі.

Вакцинація від Covid-19 – це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.

КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» продовжує вакцинацію населення  проти  коронавірусної  хвороби  Covid-19.

Для проведення щеплень в селех громад  працюютьмобільні бригади ПМСД.  Отримати щеплення в місті можна в Пункті щеплення, що знаходиться в поліклініці, кабінет №5 та 4 Центрах масової вакцинації населення:

  • Центр № 1 - вул.Острозького, 14 (в приміщенні бібліотеки);
  • Центр №2 - вул. Ессенська, 2 («Торгівельний центр»);
  • Центр №3 - вул. Попова, 18 (в приміщенні ТОВ «Епіцентр К»);
  • Центр №4 – вул. Острозького, 2 (в приміщенні Автовокзалу) .

Від початку вакцинальної кампанії щеплення від Covid-19 отримали16255 осіб. 4082 громадян отримали першу дозу вакцини, з них вакциною AstraZeneka щепилися 1100 людей, вакциною CoronaVac – 950 осіб, вакциною Pfizer – 1724особи та вакциною Moderna – 308 дві дози протиковідної вакцини отримали 12173 людей, з них вакциною AstraZeneka щепилися 2923 людини, вакциною CoronaVac – 2847 людей, вакциною Pfizer – 4457 осіб та вакциною Moderna – 1946 осіб.

Таким чином, на сьогоднішній день маємо наступні показники вакцинованого населення: Старокостянтинівська ОТГ – 34,1%, Миролюбненська ОТГ – 21,4%, Староостропільська ОТГ – 15,1%.  

Вакцина проти Covid–19 є в наявності в достатній кількості. Кожен мешканець громади має проявити свій громадський обов’язок та зробити щеплення від гострої респіраторної коронавірусної хвороби. Для того, щоб вакцинуватися попередньо записуватися не потрібно.

Колектив Центру ПМСД щеплений від короновірусної хвороби на 99,8%.

    КНП «Старкостянтинівський ЦПМСД»  вкотре закликає всіх дотримуватися правил «червоної зони» епідеміологічної небезпеки та свідомо відноситися до проведення профілактичних щеплень від Covid–19, адже тільки щеплення може  захистити Вас і Ваших рідних від тяжкої недуги.  Аби уникнути захворювання на коронавірусну інфекцію, дотримуйтеся основних правил: 

– ретельно мийте та дезінфікуйте руки;

– носіть захисну маску в громадських місцях;

– уникайте великого скупчення людей та дотримуйтеся соціальної дистанції.

Якщо ви маєте ознаки респіраторного захворювання – звертайтеся за лікарською допомогою в ізолятор.

       

З повагою, директор Анатолій Швець та медичний персонал КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД»  

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.