Головна

1

З 1 квітня 2019 року набрали чинності Державні будівельні норми «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд», де ці вимоги прописані. Відповідно до них, у всіх закладах охорони здоров’я, які отримали ліцензію на медичну практику, має бути безбар`єрний простір для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп. Крім того, у постанові Кабінету Міністрів від 28 березня 2018 року №391 затверджені вимоги до надавачів послуг за програмою медичних гарантій. Однією з них є вільний доступу до будівель для людей з інвалідністю.

Протягом 2021 року у Старокостянтинівській міській територіальній громаді було проведено ряд будівельних та ремонтних робіт, які спрямовані на забезпечення доступності та безбар`єрності для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп які відвідують заклади охорони здоров’я Центру ПМСД.

Заключним етапом в організації інклюзивності ЦПМС стала реконструкція пандусів в Амбулаторіях загальної сімейної практики. Завдяки ініціативі та наполегливості  міського голови Миколи Мельничука, з турботою за кожного мешканця громади, було проведено ремонтні роботи направлені на виконання Державної програми. Дякуючи ТОВ «Агромоторсервіс», в особі директора Стасюка В.М., пандуси було виготовлено з високоякісних матеріалів та встановлено згідно з вимогами Державних будівельних норм. Такі пандуси були встановлені в амбулаторіях: АЗПСМ №1, Пашковецька АЗПСМ, Великомацевицька АЗПСМ та Веснянська АЗПСМ. Тепер відвідування даних амбулаторій для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю, буде зручним, доступним, а головне безпечним.

В свою чергу, ми продовжуємо закликати вас, шановні мешканці громади, дотримуватися вимог карантинних обмежень. Якщо Ви маєте ознаги гострої респіраторної хвороби – звертайтеся в ізолятор (Корпус №») за лікарською допомогою, не займайтеся самолікуванням, обмежте всі свої контакти, уникайте скупчення людей. Ми вкотре наголошуємо на важливості тримання щеплення від Covid-19, адже тільки щеплення може вберегти вас від хвороби, а в разі захворюваності  - від тяжкого пербігу хвороби.

Директор КНП  «Старокостянтинівський ЦПМСД»  Анатолій Швець  та колектив центру.

2 2

                          

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.