Головна

e382074d20fe4742d3475d352a9220ca

Щороку 14 грудня ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів, багато з яких заплатили за нашу безпеку власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати світ від радіаційного забруднення. До ліквідації наслідків аварії було залучено тисячі фахівців різних професій. Отримуючи великі дози опромінення, інженери, будівельники, шахтарі, енергетики, водії, військові, лікарі — усі, хто пішов тоді не тільки за наказом, а й за покликом серця, зупинили невидимого і дуже підступного ворога.

Цього дня ми низько схиляємо голови перед пам’яттю загиблих героїв і віддаємо данину глибокої шани всім ліквідаторам аварії, які врятували майбутнє для своїх нащадків, ставши на шляху некерованої ядерної стихії і захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від її поширення.

Через кілька десятиліть після трагедії на ЧАЕС російські окупанти намагаються шантажувати весь світ, захоплюючи українські атомні електростанції, погрожуючи новою ядерною катастрофою. Чорнобильська трагедія не повинна повторитись! Переможемо, переборемо, вистоїмо й відновимо життя! Ліквідатори виграли ту війну з мирними атомом і назавжди залишилися Героями. Врятували сотні тисяч людських життів. Теперішнє покоління українців теж неодмінно виграє війну з нашим давнім московським ворогом. А мирний атом завжди буде мирним.

Бажаємо вам, шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди, перемоги та мирного неба нашій рідній Україні.

Людська шана та вдячність героям ліквідаторам!

З повагою,
міський голова                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК
секретар міської ради                                                     Олександр СТЕПАНИШИН

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.