Головна

ПОЛІГОН ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ.

МОНІТОРИНГОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ.

            Старокостянтинівським районним лабораторним відділенням Хмельницького міськміжрайонного відділу ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України»  проведено чергові моніторингові дослідження навколишнього природного середовища міського полігону твердих побутових відходів. Дослідження проводились 12, 13 та 17 березня 2020 року шляхом відбору проб ґрунту, повітря, води поверхневих водоймищ..

За результатами досліджень:

  • у пробах ґрунту на пестициди з території полігону зазначені шкідливі речовини не виявлені або в межах гранично допустимих концентрацій, геогельмінтів не виявлено;
  • у трьох пробах повітря концентрації шкідливих хімічних речовин та пилу в атмосферному повітрі на межі санітарно-захисної зони полігону ТПВ в точці відбору проб повітря в напрямку с. Хутори Старокостянтинівського району знаходяться в межах їх гранично-допустимих концентрацій згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 14.01.2020 р. № 52 «Гігієнічні регламенти. Гранично допустимі концентрації хімічних і біологічних речовин в атмосферному повітрі населених місць»;
  • проба води з водойми щодо вмісту завислих речовин, БСК, ХСК відповідає вимогам «Правил охорони поверхневих вод від забруднення зворотними водами», затверджених постановою КМУ від 25 березня 1999 року №465. Пестициди в досліджуваній пробі води не виявлені (нижче межі чутливості методу дослідження та ГДК згідно з ДСан ПІН 8.8.1.2.3.4.-000-2001).

Детально з протоколами лабораторних досліджень можна ознайомитись на сайті виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради.

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.