Головна

23 лютого 2016 року з 10.00 до 16.00 відбулися меморіальні заходи та конференція вчителів фізики - фізичні читання, присвячені пам’яті Героя України, Героя Небесної Сотні, вчителя-методиста, вчителя фізики Бондарчука Сергія Михайловича, на базі навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І ступеня, гімназія» імені Героя України Бондарчука Сергія Михайловича, за участю міського голови Старокостянтинова Мельничука М.С., міського голови м. Хмельницького Симчишина О.С., делегації Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на чолі з ректором інституту Берекою В.Є., фахівців Малої академії наук України з м. Київ, вчителів фізики Хмельницької області.
Перед початком фізичних читань поважні гості та міський голова Микола Мельничук поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.
Потім відбувся концерт-реквієм вшанування пам’яті Сергія Бондарчука, під час якого виконувались музичні, поетичні і танцювальні композиції учнями навчального закладу, його вихованцями, народно-аматорським хором «Доброслав», присвячені Сергію Бондарчуку та всім Героям Небесної Сотні.
Були виступи гостей заходу, побратимів по Майдану, колег Сергія Михайловича. Так, міський голова, активний учасник Революції Гідності Микола Мельничук зазначив, що Сергій Бондарчук не побоявся 19 лютого 2014 р. їхати у Київ на Майдан, в той час коли спеціальні загони міліції розпочали проводити операцію по розгону Майдану. Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин теж згадав про мужність свого побратима на Майдані та сказав, що підростаюче покоління має брати приклад з Героя України. Заступник міського голови, дружин Героя України Тетяна Бондарчук з хвилюванням розповіла, що її чоловік, який був простим вчителем і ніколи не служив в армії, міг залишитись охороняти КМДА, але добровільно пішов під кулі виносити поранених з Інститутської, тому що понад усе любив Україну. Колишній сотник Хмельницької свободівської сотні Анатолій Панчук, який був поранений 20 лютого 2014 р. на вул. Інститутській, сказав, що усі громадяни, молодь мають завжди бути готові стати на захист своєї Батьківщини.
Гарні слова про Сергія Михайловича Бондарчука пролунали з вуст ректора Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Віктора Береки, колег-вчителів фізики, зокрема вчителя школи №16 м. Кам’янець-Подільського Володимира Тюріна.
В кабінеті фізики, у якому викладав Сергій Бондарчук, відбулися фізичні читання за участю фахівців Малої Академії Наук, Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, вчителів фізики Хмельниччини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.