Проєкти рішень виконкому
Четвер, 08 серпня 2024 14:20

Про роботу комісії з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню чи пересадженню на території Старокостянтинівської міської територіальної громади, за I півріччя 2024 року

Автор
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Проєкт рішення

 

Про роботу комісії з обстеження

зелених насаджень, що підлягають

видаленню чи пересадженню на

території Старокостянтинівської

міської територіальної громади,

за I півріччя 2024 року

 

Заслухавши начальника відділу з питань охорони, раціонального використання природних ресурсів та благоустрою виконавчого комітету міської ради Вікторії ШЕВЧУК та керуючись статтею 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

       Інформацію про роботу комісії з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню чи пересадженню на території Старокостянтинівської міської територіальної громади за I півріччя 2024 року взяти до відома.       

Міський голова                                                                                         Микола МЕЛЬНИЧУК

 

 

 

  Інформація

про роботу комісії з обстеження зелених  насаджень, що підлягають видаленню чи пересадженню на території Старокостянтинівської міської територіальної громади за I півріччя 2024 року.

 

       На виконання Закону України «Про благоустрій населених пунктів», постанови Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 1045  «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників      у населених пунктах» (далі - Постанова), згідно з рішенням  виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради від 26 липня 2012 року № 338 «Про створення комісії з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню чи пересадженню» створена відповідна комісія (далі - Комісія).В зв’язку з кадровими змінами у Комісію вносились зміни щодо її складу,         останні зміни внесені згідно з рішенням виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради від 13 квітня 2023 року № 136 пункт 2 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 23 лютого 2023 року № 68».

       Згідно з Постановою, до Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області у п’ятиденний строк до засідання Комісії надсилається повідомлення у письмовій формі щодо участі представника інспекції в складі в Комісії.

       З початку 2024 року на розгляд комісії надійшло 61 звернення щодо видалення зелених насаджень, обрізування крон зелених насаджень та проведено 8 засідань Комісії. Оформлено 40 актів обстежень зелених насаджень, що підлягають видаленню чи пересадженню, підготовлено 40 проєктів рішень виконавчого комітету міської ради. За підготовленими проєктами прийнято 40 рішень виконавчого комітету міської ради щодо зелених насаджень, з них          24 рішення про надання дозволу на видалення зелених насаджень, 13 рішень про надання дозволу на формувальне обрізування крон зелених насаджень та 3 рішення про надання дозволу на санітарне обрізування крони.

       Під час розгляду звернень громадян Комісією надано 2 відмови на формування крони дерев по вул. Софійській, 17 та вул. Авіаторів, 34 у зв’язку  з тим, що крони дерев не спричиняють затінення житлових приміщень. Також була надана відмова на видалення дерева по вул. Чорнобильців, 10, оскільки дерево знаходиться в задовільному стані.

       Комісією також розглянуто 2 звернення щодо видалення зелених насаджень на приватних земельних ділянках та 9 звернень щодо видалення зелених насаджень на території кладовищ. За результатами обстежень надано відповіді заявникам:

      згідно з пунктом 10 Постанови, видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки;

      згідно з пунктом 9 Постанови, видалення зелених насаджень на території меморіального комплексу та кладовищі здійснюється за рішенням балансоутримувача без сплати їх відновної вартості.

 

 

 

Начальник відділу з питань охорони,

раціонального використання

природних ресурсів та благоустрою

виконавчого комітету міської ради                                                                                                                      Вікторія ШЕВЧУК

 

 

 

Прочитано 51 разів

В період з 10 по 14 квітня 2023 року спеціалістами відділу з питань охорони, раціонального використання природних ресурсів та благоустрою виконавчого комітету міської ради проводились обстеження щодо благоустрою території міста та громади, здійснювався розгляд звернень громадян.
Обстежено вулиці Ізяславська, Технічна, Кривоноса, Авіаторів, Закузьминська, Соборна в місті Старокостянтинові, населені пункти Великомацевицького та Воронковецького старостинських округів, проводився рейд щодо здійснення контролю за незаконно добутими первоцвітами та торгівлею ними на ринках міста.
За вказаний період надано 6 приписів (складування гілок дерев, соломи, будівельних матеріалів у невизначених місцях). Проводилася інформаційно – роз’яснювальна робота серед населення громади щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства та правил благоустрою територій населених пунктів.

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.